Prancūzijos krepšininkams tai buvo jau ketvirtoji paeiliui patirta nesėkmė, o „Zenit“ ekipa nutraukė šešių paeiliui patirtų pralaimėjimų seriją bei iškovotų pergalių skaičiumi susilygino su Kauno „Žalgiriu“. Lietuvos ir Rusijos komandos žengia pačioje Eurolygos turnyrinės lentelės apačioje.

Joano Plazos auklėtiniai šiame susitikime ženkliai pranoko varžovus tolimais metimais. Sankt Peterburgo komanda patiakė net pusę (10/20) visų mestų tritaškių, o svečiai iš Prancūzijos realizavo vos 5 iš 21 tolimo metimo.

Negana to, Zvezdano Mitrovičiaus treniruojamoje ASVEL ekipoje šiame susitikime neatsirado nė vieno krepšininko, sugebėjusio pelnyti bent 10 taškų. Rezultatyviausiu komandos žaidėju tapo jaunasis Pranzūcijos talentas Theo Maledonas, surinkęs 9 taškus, o po 8 pridėjo Jordanas Tayloras, Tonye Jekiri, Livio Jean-Charlesas, Ismaelis Bako ir Davidas Lighty.

Sankt Peterburgo komandą į pergalę vedė legionerių trejetas – 16 taškų surinko Alexas Renfroe, 14 pridėjo meksikietis Gustavo Ayonas, o lenkas Mateuszas Ponitka pasižymėjo 11 taškų.

Devintąją pergalę nuskynė vieni iš Eurolygos favoritų „FC Barcelona“ (9-3). Katalonijos klubas išvykoje pranoko Rimo Kurtinaičio vadovaujamą Maskvos srities „Khimki“ (6-6) ekipą rezultatu 102:94 (31:22, 30:26, 23:22, 18:24).

Svariausią indėlį į svečių komandos pergalę atnešė Ispanijos rinktinei atstovaujantis juodkalnietis Nikola Mirotičius, pelnęs net 28 taškus ir viso surinkęs 30 naudingumo balų. Sėkmingiausiai jam talkino 17 taškų surinkęs Malcolmas Delaney, 15 pridėjęs Ante Tomičius ir po 10 taškų sumetę Adamas Hanga, Cory Higginsas ir Kyle'as Kuricas.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Brandonas Daviesas per beveik 13 aikštėje praleistų minučių pasižymėjo 6 taškais, 3 atkovotais kamuoliais, vienu bloku, vienu perimtu kamuoliu ir dviem klaidomis.

„Khimki“ ekipoje, kaip įprasta, pirmuoju smuiku griežė Aleksejus Švedas, į varžovų krepšį sumetęs 23 taškus. 16 pridėjo Jeremy Evansas, po 14 – Devinas Bookeris ir Sergejus Karasiovas, 11 – Stefanas Jovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)