Visgi viskas baigėsi svečių iš Kauno nusivylimu ir 29-erių amerikiečio triumfu aikštės viduryje.

Per pratęsimą M. Jamesas sumetė 10 iš 13 CSKA pelnytų taškų, perkopė sau įprastą šiame sezone statistinį rezultatyvumo vidurkį, o ypač skausmingas „Žalgiriui“ buvo paskutinis jo metimas.

Aidint finalo sirenai gynėjas smeigė tritaškį per Nigelo Hayeso rankas ir nepaliko laiko svečių atsakymui. 82:85 – „Žalgirio“ Eurolygoje pralaimėjo jau šeštą kartą paeiliui.

„Nigelas gynyboje žaidė puikiai. Pamenu, kad Jamesas panašų metimą metė per mano rankas, bet nepataikė. O paskutinę sekundę buvo taiklus. Gaila, bet yra kaip yra. Jamesas yra geras žaidėjas – negali būti taip, kad jis baigs rungtynes be taškų. Manau, kad ilgą laiką mes su juo tvarkėmės neblogai, privertėme mesti iš sudėtingų situacijų, tačiau pabaigoje meistriškumas padarė savo“, – realistiškai į situaciją žvelgė vienu iš geriausių „Žalgirio“ žaidėjų Maskvoje buvęs Thomasas Walkupas.

Įžaidėjo pareigas atlikęs amerikietis „Megasport” arenoje rungtyniavo net 36 min., per kurias pelnė 19 taškų (5/10 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Nors bendrą jo statistiką kiek sugadino 7 klaidos, būtent sunkiu momentu „Žalgirį“ tolimais metimais į priekį ketvirtame kėlinyje patempusį T. Walkupą už bendrą žaidimo supratimą po mačo gyrė Š. Jasikevičius.

Skirtingai nei kitiems žalgiriečiams, metant iš toli krepšys amerikiečiui šį kartą nebuvo „užrištas“ (likę žaidėjai kartu sudėjus realizavo vos 2 iš 14 tolimų metimų), tačiau dėl šios jau chroniška Eurolygoje tapusios bėdos T. Walkupas nebuvo linkęs sureikšminti.


„Dėl taiklumo nesijaudiname. Visi vyrukai dirba salėje, prakaituoja, stengiasi. Šiuo metu yra taip, bet jeigu toliau laikysimės teisingos krypties, tie metimai bus taiklūs. Apskritai manau, kad šį kartą sužaidėme neblogai, bandėme atsakyti varžovams atletiškumu, o rezultatą nulėmė kelios detalės ir Jameso pataikyti metimai“, – tvirtino T. Walkupas.

Pagyrimų iš trenerio lūpų po mačo sulaukė ir kol kas rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Martinas Gebenas.

25-erių vidurio puolėjas per 11 min. surinko 8 taškus, sugriebė 4 kamuolius ir po lenta drąsiai stumdėsi su atletiškais Eurolygos čempionų aukštaūgiais. Visgi galutinis rungtynių rezultatas vidurio puolėją po rungtynių vertė apmaudžiai purtyti galvą.

„Turėjome tikrai neblogą galimybę parsivežti pergalę į namus. Labai apmaudu, niekada nėra linksma pralaimėti rungtynes tokiu būdu, – kalbėjo aukštaūgis, prisipažinęs, kad lemiamo M. Jameso metimo netgi nesuspėjo gerai pamatyti. – Sunkus metimas, kurį pataikė labai geras žaidėjas. Aš pats net nesuspėjau konkrečiai pamatyti, kas įvyko – pastebėjau tik tinklelį skrodžiantį kamuolį ir rezultatą.“

Anot jo, nors CSKA pergalę išplėšti galėjo bandyti ir kitu būdu (prieš M. Jamesui metant tritaškį rezultatas buvo lygus), „Žalgiris“ nujautė, jog maskviečiai rungtynių baigtį mėgins nulemti būtent atakuodami iš toli.

„CSKA gretose daug žaidėjų, kurie puolime itin talentingi. Neabejojome, kad iniciatyvos imsis Jamesas arba Janis Strelniekas ir spėjome, kad bus tolimas metimas. Taip ir nutiko – gaila, kad neapsigynėme, nors pastangos buvo tikrai didelės, – dėstė M. Gebenas. – Aišku, visada viską lengva nurašyti sėkmei, tačiau tikrai galėjome sužaisti geriau.

Klaidų dariau ir aš pats, ir kiti žaidėjai. Apskritai asmeniniai rezultatai nelabai ką reiškia, jei nėra komandinių pergalių. Sunkiai dirbame, kad jos atsirastų“.

Tai buvo jau šeštoji „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje iš eilės – tokios ilgos pralaimėjimų serijos vadovaujant Š. Jasikevičiui žalgiriečiai dar nebuvo turėję išgyventi. Dabar po 13 rungtynių „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi vos 3 pergales ir yra atsidūręs beveik pačiame turnyro lentelės dugne.

Kitą savaitę žaisti Eurolygos rungtynių į Kauną atvyksta Valensijos „Basket“ ekipa – mačas „Žalgirio“ arenoje vyks gruodžio 13 d., penktadienį. Tiesa, dar prieš tai žalgiriečių lauks išbandymas vietiniame frone – sekmadienio LKL rungtynės Kaune su Vilniaus „Rytu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)