Antro kėlinio pabaigoje 20 taškų skirtumu pirmavę Lietuvos vicečempionai neišvengė nervingos mačo pabaigos.

Paskutiniame ketvirtyje spurtavę Antano Sireikos auklėtiniai likus žaisti mažiau nei pusę minutės priartėjo vieno metimo atstumu (81:84). Bet nei apsiginti be pražangų, nei pataikyti paskutinių metimų šiauliečiams nepavyko.

Naudingiausias svečių gretose buvo M. Echodas. 2016-2017 metais „Šiaulių“ marškinėlius vilkėjęs vidurio puolėjas per 25 min. pelnė 20 taškų (9/12 dvitaškių, 2/4 baudų) ir atkovojo 9 kamuolius, iš jų 5 – puolime.

Tuo metu Arnas Butkevičius pasiekė naują asmeninį atkovotų kamuolių rekordą ir jų sugriebė net 14. Kovą „po lenta“ sostinės ekipa laimėjo 44:33.

Šeimininkų neišgelbėjo sezono rungtynes sužaidęs aukštaūgis Benas Griciūnas, surinkęs 26 taškus ir sukaupęs tiek pat naudingumo balų.

Vilniečiai (8/4) turnyro lentelėje pakilo į antrą vietą, „Šiauliai“ lieka septinti (4/7).

Prieš tai „Rytas“ LKL buvo pralaimėjęs keturis iš šešių pastarųjų mačų, o po praėjusią savaitę patirtos nesėkmės 74:83 prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ekipos aktyviausi sirgaliai socialiniame tinkle užsipuolė žaidėjus ir trenerius, prikišdami jiems motyvacijos stoką.

Spalio pabaigoje vykusi pirmoji komandų akistata sostinėje baigėsi „Ryto“ finišo spurtu 28:9 ir pergale rezultatu 93:70.

Tuomet nugalėtojų gretose taip pat nesulaikomas buvo M. Echodas, surinkęs 24 taškus, atkovojęs 6, perėmęs 1 kamuolį ir blokavęs 2 varžovų metimus. Tai buvo rezultatyviausios M. Echodo rungtynės vilkint „Ryto“ marškinėlius.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 26 (12/17 dvit.), Akeemas Wrightas 20, Evaldas Šaulys 10;

„Rytas“: Pako Cruzas 21, Martynas Echodas 20, Tu Holloway 12 (6 rez. perd.), Eimantas Bendžius 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)