Praėjusiame ture CSKA svečiuose net 96:67 sutriuškino „Barcelonos“ krepšininkus bei su 7-iomis pergalėmis pakilo į 5-ą vietą.

„Žalgiris“ Berlyne 62:69 nusileido ALBA ekipai ir patyrė jau 5-ą nesėkmę iš eilės. Kauno ekipa su trimis pergalėmis lenkia tik Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.

Prieš kelionę į Maskvą mintimis apie būsimą mačą ir „Žalgirio“ aktualijas pasidalino komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

– CSKA per vasarą patyrė nemažų pokyčių, tačiau išliko viena geriausių Eurolygos komandų, kaip pakito CSKA žaidimo filosofija ir kokie pagrindiniai būsimų rungtynių akcentai?

– Daug, manau, kažkas nepasikeitė. Jie prarado savo geriausią žaidėją, tai skausmingas dalykas, vis dėlto, daug kas buvo paremta Willu Clyburnu.

Komandos braižas panašus, nedaug centravimo, bet daug gerų žaidėjų, kūrybos, tritaškių, o tai yra svarbiausias elementas.

Viena esminių užduočių – kaip apsunkinti tritaškių pataikymą. Tai elitinė Eurolygos komanda, reikia padaryti viską, kad jie aikštėje nesijaustų gerai, sumažinti jų skaičius, patiems sužaisti kuo geresnes rungtynes ir kuo ilgiau „kabintis“ mače.

– Kas komandoje pakeitė W. Clyburną, kas perėmė jo užduotis?

– Nemanau, kad jie turi tokį, kuris galėtų perimti Willo užduotis aikštėje. Labiau dabar žaidžiama mažais penketais, galbūt jie tapo dar greitesni, tačiau galima kažkur nubausti centruojant iš trečios pozicijos arba gera kova dėl atkovotų kamuolių.

– Prieš sezoną nemažai diskutuota, kaip pavyks Mike'ui Jamesui pritapti Dimitrio Itoudžio schemose, jūsų manymu, jis buvo labiau suvaldytas stratego taktikoje, ar gal turi daugiau laisvės?

– Sunku pasakyti, manau, kad pirmoji sezono pusė jo yra vis vien solidi. Jis įsiliejo į ekipą tikrai neblogai, kiek, ką jis išpildo, negaliu atsakyti, nes nežinau, ko iš jo reikalauja strategas.

Bet kokiu atveju, tai žaidėjas, kuris gali nulemti rungtynes, gali aibę taškų įmesti. Svarbu apsunkinti jo darbą, kad kuo daugiau metimų jis atliktų iš sudėtingų situacijų bei tikėtis, kad nepataikys.

– Atsisveikinta A. Perezu, pranešta, kad ilgai be krepšinio liks Marius Grigonis, ar galima tikėtis dar vieno „Žalgirio“ naujoko?

– Tai ne man klausimas, nemanau, kad šiai dienai turime kažkokių resursų, be to, nelabai žaidėjų yra rinkoje.

– Ar likę žaidėjai visi sveiki?

– Taip.

– Kalbant apie CSKA tritaškius, jie didžiąją dalį taškų renka tolimais metimais, tačiau kiek ekipa pavojinga baudos aikštelėje?

– Jie nelabai turi tokių, kurie galėtų sėkmingai „centruoti“, tą daro Danielis Hackettas, tą jis ir bandys daryti, tą darys Nikita Kurbanovas bei kažkiek Johannesas Voigtmannas.

Rungtynės ketvirtadienį Maskvoje prasidės 19 val.

Beje, jau skelbėme, kad „Žalgirio“ klubas abipusiu susitarimu išsiskyrė su komandoje nepritapusiu įžaidėju iš Meksikos Alexu Perezu.

Šią informaciją patvirtino pats „Žalgirio“ klubas – pranešta, kad sutartis tarp abiejų šalių nutraukta dar praėjusią savaitę.

Meksikiečio pavardė „Žalgirio“ komandos žaidėjų sąrašuose jau nebefigūruoja. Alexas Perezas „Žalgirio“ gretose neberungtyniauja lapkričio 19 d., kai nebuvo registruotas Eurolygos rungtynėms su Atėnų „Panathinaikos“. Anot „Žalgirio“, LRT.lt portale pasirodžiusi žinutė apie galimą A. Perezo sugrįžimą į klubą yra dezinformacija.

„Žalgirio“ gretose Eurolygoje 26-erių ,metų 191 cm ūgio A. Perezas sužaidė 7 rungtynes, per kurias vidutiniškai ant parketo praleido po 11 min., pelnė po 3,1 taško ir atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu Efes9271
2.Barcelona8371
3.Real8365
4.Maccabi74103
5.CSKA7497
6.Panathinaikos7468
7.AX Armani74-3
8.Chimki65-10
9.Baskonia56-1
10.Olympiakos56-2
11.ASVEL56-93
12.Crvena Zvezda47-27
13.Fenerbahče47-44
14.Valencia47-45
15.ALBA47-57
16.Bayern47-65
17.Žalgiris38-12
18.Zenit29-116

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)