Antrą jaunystę šiais metais Kinijoje išgyvenęs L. Scola vidutiniškai per rungtynes planetos pirmenybėse pelnė 17,9 taško, atkovojo 8,1 kamuolio ir atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo. 204 cm ūgio puolėjas su Argentinos rinktine iškovojo sidabro medalius.

Finale argentiniečiai 75:95 nusileido Ispanijos krepšininkams.

Praėjus keliems mėnesiams po fantastiško pasirodymo L. Scola prakalbo ne apie tokius linksmus dalykus ir leido suprasti, kad šis argentiniečių pasiekimas iš dalies buvo sėkmės ir atsitiktinumų virtinės nulemtas dalykas.

„Jei klausiate manęs, ar aš nerimauju dėl ateities, atsakau teigiamai. Tačiau ne todėl, kad galime nelaimėti. Nėra blogai, kad nelaimėsime, yra kita medalio pusė – kalbėjo L. Scola. – Jei esi Milano „Armani“ komandoje ir žaidimas nesiseka, gali tiesiog imti ir pasirašyti sutartis su trim naujais krepšininkais. Tačiau su nacionaline ekipa to padaryti neįmanoma. Turime tai, ką turime ir sudėties iš šalies nepapildysime.“

Anot jo, buvusi auksinė karta nebuvo sukurta atitinkamos žaidėjų rengimo programos: „Tai buvo tiesiog kažkas, kas nutiko mūsų šalyje. Nemanau, kad kada nors turėsime kitą Manu Ginobilį, Andresą Nocionį, Pablo Prigionį. Kiek realu yra galvoti, kad dar iškovosime prizines vietas?

Norėčiau, kad taip būtų, bet tik tam sukurtos programos – tokių šalių kaip Lietuva, Serbija, Prancūzija, Ispanija, „maitina“ NBA lygą žaidėjais. Pas juos kai kuris nors žaidėjas išeina, laisvą vietą tuoj užima kitas krepšininkas. Mes to neturime ir mums tai reikia kurti, kad ateinančius 20 metų turėtume aukšto lygio krepšininkų.“

Praėjusį sezoną Kinijoje rungtyniavęs L. Scola savo žaidimu pasaulio čempionate pritraukė didžiųjų Europos klubų dėmesį – šiuo metu jis kartu su Artūru Gudaičiu gina Milano „Armani“ klubo garbę.

Su Argentinos rinktine L. Scola iškovojo ne tik pasaulio čempionato sidabrą. Argentiniečiai į kišenę įsidėjo ir kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, dėl kurio tik 9-oje vietoje planetos pirmenybėse likusiems lietuviams dar teks kovoti papildomame atrankos turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)