Kauno klubas su „Neptūnu“ vargo tris kėlinius, o Š. Jasikevičius pagrindine šio vargo priežastimi įvardino auklėtinių gynybą. Anot stratego, žalgiriečiai per dažnai klysta ir nevykdo plano, o tai neleidžia komandai rodyti norimo žaidimo.

„Sveikinu su pergale mūsų fanus. Sveikiname „Green White Boys“ su gimtadieniu. Puolime šiandien žaidėme geriau, kažkiek protingiau. Aišku, labai padeda pataikymas. Gynyboje mums rungtynės nepavyko visiškai.

Mes paskaičiavome, kad iš 82 Klaipėdos taškų mes pirminėje fazėje galėjome nuimti 52 taškus. Mes leidome juos įmesti pagal savo klaidas. Tai yra baudų nepadarymas. 52 iš 82 yra pagal mūsų klaidas, aišku, jų bus visada.

Kita komanda taip pat yra aukšto lygio. Bet 82 ir 52 yra nerealūs skaičiai, tai yra neatleistina. Esame labai toli nuo to, kuo norime būti. Bet pergalė vis dėlto labai nebloga prieš komandą, kuri pastaruoju metu demonstruoja labai neblogą krepšinį“, – dėstė Š. Jasikevičius.

– Kokios dar buvo klaidos žaidimo metu?

– Pirminė ir antrinė pagalba, tokie tikrai „pigūs“ taškai, ten kur kažką vėluojame. Niekada gyvenime nebus viskas idealu, bet 52 iš 82 yra nerealūs skaičiai, panašiai daliname ir Eurolygoje. Žinoma, kai kuriuose momentuose nesiseka pataikyti ar nubausti varžovus. Potencialas yra, dirbame toliau ir tikėsimės, kad pradėsime žaisti geresnio lygio krepšinį.

– Gytis Masiulis demonstruoja solidų žaidimą „Neptūne“. Ar pagal dabartinį žaidimo lygį jis tiktų „Žalgiriui“, ar jam reikėtų dar pasitempti?

– Sunku pasakyti ar jis tiktų. Komanda šiai dienai yra kaip dėlionė, mišinys žaidėjų ir šiai dienai jis yra idealioje vietoje tobulėti. Jis žaidžia FIBA Čempionų lygoje, du kartus per savaitę, gauna labai daug pasireikšti ir tikėsimės, kad ir toliau taip tobulės, ir jo laikas ateis.

– K. C. Riversas puikiai pataikė, dažnai metė laisvas, prasiveržimų nebuvo. Ar Eurolygoje taip ir modeliuosite žaidimą?

– Kiekvienas žaidėjas turi būti agresyvus. Per kiekvieną savo išėjimą turi bandyti aštrinti žaidimą ir bandyti atakuoti. Viena komanda ginasi vienaip, tau duoda kažką vieno, kita kitaip. Žaidžia dvi komandos, ne tik „Žalgiris“. Svarbiausia yra būti agresyviems, vieną dieną išmes daugiau tritaškių, kitą dvitaškių. Varžovas nėra kvailas, žino kokio lygio metikas yra K. C. Riversas ir stengiasi jam to neduoti.

Tuo metu Klaipėdos „Neptūno“ komandos vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius po rungtynių įvardino pralaimėjimo priežastis ir atskleidė, kodėl jo auklėtiniai šiame susitikime priėmė daug rizikingų sprendimų.

„Negaliu sakyti, kad turėjome tikrai blogas rungtynes. Negaliu skųstis žaidėjų energija, atsidavimu rungtynėse. Aišku, kovojant su tokia komanda kaip „Žalgiris“, privalome būti tam tikrose situacijose protingesni.

Antroje pusėje buvo dvigubai daugiau klaidų, kurias „Žalgiris“ lengvai vertė taškais. Norint būti lygiu su „Žalgiriu“ iki pat galo, reikia sužaisti labai geras rungtynes, o šiandien to pritrūko.


Galima sakyti taip, kad dėl nuovargio atsirado per daug klaidų. Kai kada nebespėjome grįžti į gynybą arba stabdyti varžovų. Manau, kad turime tikrai įtemptą rungtynių grafiką, daug kelionių, todėl nuovargis yra jaučiamas.

Kai kurie mūsų perdavimai ir perimti kamuoliai atsirado iš „Žalgirio“ agresyvios gynybos, kuri gal net buvo per daug agresyvi. Bet tai buvo toleruojama ir dėl kai kurių situacijų praradome kamuolius kontakte, „Žalgiris“ tuo puikiai pasinaudojo.

Iki šiol dar nežinau už ką gavau techninę pražangą, reikėtų teisėjų paklausti. Man ir pačiam jie nepaaiškino, nesikeikiau, gražiai kreipiausi į teisėjus“, – pasakojo T. Rinkevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)