Gyvybės kibirkštėlė kone tūkstančio sirgalių Berlyne palaikyto „Žalgirio“ žaidime sumirgėjo trečiame kėlinyje, kai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai spurtavo 14:0 ir pirmą kartą išsiveržė į priekį.

Bet ALBA parodė charakterį atlaikydama sunkias minutes ir mačo pabaigoje vėl kontroliavo įvykius aikštėje.

Svečiai vien per pirmą kėlinį prametė dešimt tolimų metimų, o iš viso jų pataikė vos 2 iš 23 (8,7 proc.). Laimę mėgino visi devyni ant parketo žengę žaidėjai, bet tikslą pasiekė tik Zachas LeDay ir Nigelis Hayesas.

Per visą modernios Eurolygos istoriją „Žalgiris“ prasčiau iš trijų taškų zonos atakavo tik 2016 metais žaisdamas su kita Vokietijos ekipa Bambergo „Brose“ – tuomet kauniečiai pataikė kartą iš 14 bandymų (7,1 proc.).

Krepšinis.lt paklaustas, ar toks beviltiškas šaudymas Dievui į langus signalizuoja, jog žaidėjams ima trūkti pasitikėjimo savo jėgomis, Š. Jasikevičius sunkiai valdė emocijas.

„Kaip man atsakyti į tavo klausimą, ką sakyti? Nežinau. Neturime geresnių metikų nei Artūras Milaknis, K. C. Riversas, Lukas Lekavičius. Mano darbas – sukurti jiems metimus. Nežinau, ką padaryti, kad jie būtų dar laisvesni, nebemoku. Vadinasi, esame per daug minkšti, kad keliskart nepataikę palūžtame. Šiaip ar taip, metimų pataikymo mes negalime kontroliuoti, galime kontroliuoti progų susikūrimą.

Kai Milaknis grįžo po sezono Kazanės UNIKS, aš jam sakiau: mano darbas – tau sukurti metimus. Jo darbas – laiku prasižengti, gintis. Išsibauduoti, jei to reikalauja situacija. Visi gali išsibauduoti – šiai dienai turime devynis žaidėjus, su kuriais šįvakar planavome žaisti.

Komandoje dabar jau yra aštuoni nauji žmonės, bet kai kurie dalykai vis tiek – neatleistini. Ir su jais bus žiauriai kovojama“, – kumščiu grūmojo Š. Jasikevičius.

Specialistas užsipuolė krepšininkus dėl žaidimo drausmės.

„Komanda ir jos treneris nebuvo to paties lygio kaip sirgaliai. Aiškiai matosi, kad komanda neparuošta, nes kai tik prasideda pirmieji sunkumai, imame žaisti po vieną. Bet komanda yra ruošiama, viskas jai parodoma. ALBA jau trejas rungtynes gynėsi ta pačia sistema, turėjome laiko jai pasiruošti. Tą ir padarėme. Bet mūsų komandai reikia persilaužti, reikia suvyriškėti.

Daroma tiek taktinių klaidų, kiek nesu matęs. Neišsireikalauju, kad būtų kreipiamas dėmesys į pastabas. Nelabai reaguojama į mano žodžius, kai kurių žaidėjų klaidos pirmoje ir antroje pusėje būna identiškos, nors per pertrauką viską jiems pasakome. Šiandien buvo du kartai, kai po minutės pertraukėlių žaidėjas padarydavo tai, ko jam buvo tiesiai pasakyta nedaryti. Penktus metus mūsų komandoje žaidžiantis krepšininkas pakeičia poziciją ir iškart užmiršta derinį. Taip negali būti, čia yra nesąmonė.

Tai yra patirties, disciplinos reikalas, o už ją esu atsakingas aš. Šiuo klausimu dirbsime griežčiau. Galbūt galima mus kaltinti, kad duodame per daug informacijos, bet kad jos neduodame, tikrai nepasakysi. O daugiau – patys matėte, krepšinyje reikia įmesti kamuolį į krepšį“, – nesėkmę komentavo Š. Jasikevičius.

Tiesa, išbaręs auklėtinius treneris nusprendė ir savęs nepalikti nuošalyje.

„ALBA turi savo stilių, mes – savo. Sakėme, kad nereikia įsivelti į jų žaidimą, nereikia perskubėti. Buvo pertrauka, turėjome dvi vaizdo peržiūrų sesijas, ir vis tiek nesugebėjau to žaidėjams įrodyti. Vadinasi, neatlieku savo darbo. Visų pirma atsakomybę turiu prisiimti aš“, – atsiduso „Žalgirio“ vairininkas.

Penkiskart iš eilės Eurolygoje „Žalgiris“ nebuvo suklupęs nuo 2015-2016 metų sezono. Maža to, ALBA (4/7) aplenkė kauniečius (3/8) ir turnyro lentelėje.

„Žalgirio“ gretose Berlyne Eurolygoje debiutavo praėjusią savaitę prie komandos prisijungęs K. C. Riversas, kuris buvo iškart įtrauktas į starto penketą, bet trūko pėdos skausmų kamuojamo Mariaus Grigonio.

ALBA vertėsi be keturių traumuotų žaidėjų: Johanneso Thiemanno, Tylerio Cavanaugh, Timo Schneiderio ir Stefano Peno. Vokiečių legionierius iš Lietuvos Rokas Giedraitis pelnė 6 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

Primename, kad iki šiol žalgiriečių ir ALBA keliai Eurolygoje buvo susikryžiavę šešis kartus, komandos pasidalino po tris pergales, kaskart laimėdamos namuose.

Kitą savaitę žalgiriečiai keliaus į Maskvą ir susitiks su nugalėtojų titulą ginančiu CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)