Tiesa, spaudos konferencijoje prieš mačą ispanas nebuvo itin konkretus ir nenurodė, kada ALBA turėtų prisijungti prie 11 ilgalaikes licencijas turinčių ekipų, tarp kurių yra ir „Žalgiris“.

„Aišku tiek, kad tai tikrai neįvyks kitais metais, – sakė J. Bertomeu. – Bet Vokietija mums yra labai svarbi rinka, natūralu, kad ALBA yra kandidatų viršūnėje. Klubui dar reikės įdėti darbo, reikės prisiimti abipusius įsipareigojimus, bet esu tikras, kad tai įvyks.“

J. Bertomeu vizijoje – 16 Eurolygos licencijas turinčių klubų ir dar du, kasmet pakylantys iš antro pagal rangą Europos taurės turnyro.

Tokia sistema eliminuos iš atrankos į Eurolygą nacionalinius čempionatus, bet Eurolygos prezidentas atmeta kalbas, jog veikia prieš pastarųjų interesus.

Paklaustas, ar laiko viena sudėtimi tik Eurolygoje, o kita – antroje Graikijos lygoje rungtyniaujančio Pirėjo „Olympiakos“ atvejį geru pavyzdžiu kitiems klubams, J. Bertomeu purtė galvą.

„Jei norėčiau, kad klubai išeitų iš nacionalinių pirmenybių, pasiūlyčiau Eurolygai 24 dalyvių formatą. Aš to nedarau, ateityje dalyvių skaičius nebesikeis, liks 18 ekipų. Ieškau kompromiso, kad klubai galėtų ir toliau žaisti nacionaliniuose čempionatuose. O „Olympiakos“ atvejis mūsų tiesiogiai neliečia, ne mes jį sukūrėme – puikiai žinote apie vidinius konfliktus Graikijoje“, – dėstė ispanas.

Krepšinis.lt paklaustas, kokie kiti klubai kartu su ALBA šiuo metu yra stipriausi kandidatai į ilgalaikes licencijas, J. Bertomeu daugiau pavadinimų nebeįvardino.

„Dirbame dviem kryptimis: viena vertus, norime įsitvirtinti tokiose didelėse rinkose kaip Vokietija, Prancūzija ir Jungtinė Karalystė, iš kitos pusės, siekiame išlaikyti pozicijas tradiciniuose krepšinio kraštuose kaip Rusija ar Balkanai. Licencijos bus suteikiamos atsižvelgiant į šiuos abu siekius“, – kalbėjo Eurolygos bosas.

Jis neatskleidė, kiek ALBA kainuos galimybė įsitvirtinti prestižiniame turnyre, bet patikino, kad 11 Eurolygos senbuvių pozicijos ateityje nesikeis – jie išsaugos savo licencijas nepriklausomai nuo plėtros sumanymų.

Vokietijos žurnalistų paklaustas apie ALBA sunkumus krepšinio aikštėje šio Eurolygos sezono starte, J. Bertomeu traukė pečiais.

„Stambulo „Fenerbahče“ ar „Žalgiris“ sezono pradžioje irgi kenčia, tiesiog tai yra sudėtingos varžybos. Bet dar anksti daryti išvadas, pavyzdžiui, „Valencia“ labai prastai pradėjo sezoną, o dabar kyla į viršų. Prisiminkite ir praėjusį sezoną, kai 5 ar 6 klubai iki pat reguliaraus sezono pabaigos konkuravo dėl paskutinių vietų atkrintamosiose varžybose“, – dabartinių rezultatų nesureikšmino J. Bertomeu.

Primename, kad Vokietijos ir Europos taurės turnyro vicečempionė ALBA į Eurolygą sugrįžo po ketverių metų pertraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)