Lietuviai atrankos turnyrą Kaune A grupėje pradės birželio 23 d. rungtynėmis su Venesuela (FIBA 20). Birželio 24 d. mūsiškiais ilsėsis, o pirmąjį etapą uždarys maču birželio 25 d. su Korėja (FIBA 30).

Jei aplenks bent vieną iš šių komandų, Dariaus Maskoliūno auklėtiniai pateks į pusfinalį, kur, priklausomai nuo savo užimtos pozicijos, po dar vienos laisvos dienos birželio 27 d. susigrums su B pogrupio 1 arba 2 vieta.

B pogrupyje žais 2017-ųjų Europos čempionė Slovėnija (FIBA 16) su NBA žvaigžde 20-mečiu Luka Dončičiumi, jau pažadėjusiu padėti savo šaliai prasibrauti į žaidynes Tokijuje, taip pat – sėkmingai pasaulio čempionate pasirodžiusi Lenkija (FIBA 13) ir Afrikos atstovė Angola (FIBA 32).

Atrankos turnyro Kaune finalas vyks birželio 28 d. ir jame dėl olimpinio kelialapio kovos abiejų pusfinalių nugalėtojai.

Iš viso Kaune bus sužaisti 9 susitikimai – 6 pirmame grupių etape, 2 pusfinaliai ir 1 finalas.

Atrankos turnyro Kaune grupės:

A grupė: Lietuva (FIBA 8), Korėja (FIBA 30), Venesuela (FIBA 20).

B grupė: Lenkija (FIBA 13), Slovėnija (FIBA 16), Angola (FIBA 32).

Tvarkaraštis:

Birželio 23 d. Lietuva – Venesuela (A) ir Lenkija – Angola (B).

Birželio 24 d. Venesuela – Korėja (A) ir Angola – Slovėnija (B).

Birželio 25 d. Lietuva – Korėja (A) ir Lenkija – Slovėnija (B).

Birželio 26 d. – laisva diena.

Birželio 27 d. pusfinaliai: A1 – B2 ir B1 – A2.

Birželio 28 d. finalas: A1/B2 – B1/A2.

„Aišku, konkrečiai viską vertinti galėsime po turnyro. Bet manau, kad gavome gerą grupę. Išskyrus slovėnus – Europos čempionus, turinčius žvaigždę Dončičių. Žiūrovams tai suteiks papildomų emocijų. Pasižiūrėjus į kitas grupes mūsiškė yra sėkminga, – teigė burtų traukimo ceremoniją Šveicarijoje stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Anot jo, planuojama, kad prieš olimpinę atranką Lietuvos rinktinė turėtų sužaisti ir keletą kontrolinių rungtynių.

Lietuva yra vieno iš keturių atrankos turnyrų šeimininkė, dar trys turnyrai vyks Serbijoje, Kroatijoje ir Kanadoje.

Kitos grupės

Belgradas (Serbija)

A grupė: Dominikos Respublika, Naujoji Zelandija, Serbija

B grupė: Puerto Rikas, Italija, Senegalas

Splitas (Kroatija)

A grupė: Vokietija, Rusija, Meksika

B grupė: Tunisas, Kroatija, Brazilija

Viktorija (Kanada)

A grupė: Graikija, Kinija, Kanada

B grupė: Urugvajus, Čekija, Turkija

Kiekviename olimpiniame atrankos turnyre varžysis po 6 rinktines, padalintas į dvi A ir B grupes. Tuomet iš A ir B grupių į pusfinalį pateks po dvi rinktines. Vėliau pusfinalių nugalėtojos susigrums finale, kur ir spręsis olimpinio bilieto likimas. Į Japoniją keliaus tik kiekvieno turnyro laimėtojai.

Taigi, tam, kad žengtų į pusfinalį, grupėje teoriškai gali užtekti ir vienos pergalės, nes iš tolesnės kovos bus eliminuota tik trečia grupės komanda. Vėliau – pusfinalyje ir finale – klysti jau nebebus galima. Skaičiuojant paprastai, šiuo metu D. Maskoliūno rinktinę nuo olimpinio kelialapio skiria trys arba keturios pergalės.

Kelialapius į olimpinį turnyrą jau yra užsitikrinusi Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, Nigerija, Iranas ir šeimininkė Japonija.

Tokijo žaidynės vyks 2020-ųjų liepos 25-rugpjūčio 9 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)