Burtus traukusio Ispanijos krepšinio federacijos prezidento Jorge's Garbajosos ranka lėmė, kad atrankos turnyrą Kaune A grupėje Lietuvos rinktinė pradės rungtynėmis su sąlyginai silpnomis Korėjos ir Venesuelos ekipomis, bet vėliau lauks kur kas pajėgesni varžovai.

Kauno turnyro B grupėje žais Europos čempionė Slovėnija su NBA superžvaigžde tapusiu Luka Dončičiumi, taip pat sėkmingai pasaulio čempionate pasirodžiusi Lenkija ir Afrikos atstovė Angola.

Dalaso „Mavericks“ gretose šį NBA sezoną itin sėkmingai rungtyniaujantis 20-metis L. Dončičius jau prieš keletą savaičių patvirtino, kad padės savo šalies rinktinei olimpinėje atrankoje.

„Tikrai žaisiu ir stengsiuosi, kad patektume į Tokijo olimpines žaidynes“, – Ispanijos dienraščiui „AS“ tikino vienas Dalaso „Mavericks“ lyderių.

Atrankos turnyras Kaune (Lietuva)

A grupė: Lietuva, Korėja, Venesuela

B grupė: Lenkija, Slovėnija, Angola

Lietuva yra vieno iš keturių atrankos turnyrų šeimininkė, dar trys turnyrai vyks Serbijoje, Kroatijoje ir Kanadoje.

„Aišku, konkrečiai viską vertinti galėsime po pačio turnyro. Bet manau, kad gavome gerą grupę. Išskyrus slovėnus – Europos čempionus, turinčius žvaigždę Dončičių. Tačiau žiūrovams tai suteiks papildomų emocijų. Pasižiūrėjus į kitas grupes mūsiškė yra sėkminga, – teigė burtų traukimo ceremoniją Šveicarijoje stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Anot jo, planuojama, kad prieš olimpinę atranką Kaune Lietuvos rinktinė turėtų sužaisti ir keletą kontrolinių rungtynių.

Kitos grupės


Belgradas (Serbija)

A grupė: Dominikos Respublika, Naujoji Zelandija, Serbija

B grupė: Puerto Rikas, Italija, Senegalas

Splitas (Kroatija)

A grupė: Vokietija, Rusija, Meksika

B grupė: Tunisas, Kroatija, Brazilija

Viktorija (Kanada)

A grupė: Graikija, Kinija, Kanada

B grupė: Urugvajus, Čekija, Turkija


Kiekviename olimpiniame atrankos turnyre varžysis po 6 rinktines, padalintas į dvi A ir B grupes. Tuomet iš A ir B grupių į pusfinalį pateks po dvi rinktines. Vėliau pusfinalių nugalėtojos susigrums finale, kur ir spręsis olimpinio bilieto likimas. Į Japoniją keliaus tik kiekvieno turnyro laimėtojai.

Taigi, tam, kad žengtų į pusfinalį, grupėje teoriškai gali užtekti ir vienos pergalės, nes iš tolesnės kovos bus eliminuota tik trečia grupės komanda. Vėliau – pusfinalyje ir finale – klysti jau nebebus galima. Skaičiuojant paprastai, šiuo metu Dariaus Maskoliūno rinktinę nuo olimpinio kelialapio skiria trys arba keturios pergalės.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks kitą vasarą birželio 23-28 dienomis.

Kelialapius į olimpines vyrų krepšinio varžybas jau yra užsitikrinusios Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, Nigerija, Iranas ir turnyro šeimininkė Japonija.

Pačios Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2020-ųjų liepos 25 – rugpjūčio 9 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)