Pagal FIBA reitingą Lietuva pateko į pirmą pajėgiausių rinktinių krepšelį.

Remiantis FIBA tvarka, Lietuva pateks į A grupę, o tarp galimų varžovų grupėje iš 4-o krepšelio liko Vokietija, Dominikos Respublika, Venesuela, iš 5-ojo – Naujoji Zelandija, Meksika, Kinija ir Pietų Korėja.

Burtai bus traukiami lapkričio 27-ąją trečiadienį.

Kiekviename olimpiniame atrankos turnyre varžysis po 6 rinktines, padalintos į dvi A ir B grupes.

Tuomet iš A ir B grupių į pusfinalį pateks po dvi rinktines. Vėliau pusfinalių nugalėtojos susigrums finale, kur ir spręsis olimpinio bilieto likimas.

Reiktų paminėti, kad turnyre Kaune B grupėje varžysis 2, 3 ir 6 krepšelių komandos. Tad pusfinalyje ir turnyro finale lietuvių lauks varžovai iš šių krepšelių, kuriuose yra ir tokios rinktinės kaip Čekija, Lenkija, Slovėnija ar Turkija.

Tam, kad žengtų į pusfinalį, grupėje gali užtekti ir vienos pergalės, nes iš tolesnės kovos bus eliminuota tik trečia grupės komanda. Vėliau – pusfinalyje ir finale – klysti jau nebebus galima, nes į Tokiją keliaus tik turnyrų Kaune, Belgrade, Splite ir Viktorijoje čempionai.

Taigi šiuo metu Dariaus Maskoliūno treniruojamą rinktinę nuo olimpinio skrydžio skiria tik trys arba keturios pergalės ir jų nereikės skinti prieš Serbiją, Graikiją, Rusiją, Kroatiją ar Kanadą.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks kitą vasarą birželio 23-28 dienomis.

FIBA olimpinių atrankos turnyrų burtų krepšeliai:

1. Serbija. Graikija. Lietuva. Rusija.

2. Čekija. Brazilija. Italija. Lenkija.

3. Kroatija. Turkija. Slovėnija. Puerto Rikas.

4. Vokietija. Dominika. Venesuela. Kanada.

5. Naujoji Zelandija. Meksika. Kinija. Pietų Korėja.

6. Angola. Tunisas. Senegalas. Urugvajus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)