Beveik visą savo karjerą, išskyrus 2009-2010 m. sezoną, 205 cm ūgio krašto puolėjas praleido „Žalgirio“ komandoje, tapo vienu iš jos simbolių.

Ypač sėkmingas P. Jankūnui buvo 2017-2018 m. Eurolygos sezonas, kai jis buvo išrinktas Eurolygos gruodžio mėnesio MVP, taip pat ir į antrąjį Eurolygos geriausių žaidėjų penketuką.

Apskritai P. Jankūnas šiuo metu yra antras tarp visų turnyro žaidėjų per karjerą atkovotus kamuolius, trečias pagal puolime atkovotus kamuolius, ketvirtas pagal pelnytus taškus ir t.t.

Iš viso Eurolygoje P. Jankūnas jau yra sužaidęs 324 rungtynes, vidutiniškai pelnė po 9,3 taško, it atkovojo po 5,4 kamuolio.

Minėtąjį vieną sezoną P. Jankūnas praleido Maskvos srities „Chimki“ ekipoje.

Jau anksčiau į simbolinę Eurolygos dešimtmečio rinktinę buvo nominuota daug kitų krepšinio garsenybių – Dimitris Diamantidis, Sergio Llullas, Bryantas Dunstonas, Alexas Tyusas, Andrejus Kirilenka, Tornikė Šengelija, Sonny Weemsas, Tyrese'as Rice'as, Juanas Carlosas Navarro, Aleksejus Švedas, Jaycee Carrollas, Nenadas Krstičius, Luigi Datome, Ioannis Bouroussis, Ante Tomičius, Cory Higginsas, Mike'as Batiste'as, Rudy Fernandezas, Devinas Smithas, Kostas Sloukas, Georgios Printezis, Viktoras Chriapa.

Eurolygai paskelbus visus nominantus, oficialiame organizacijos puslapyje euroleague.net už juos galės balsuoti ir krepšinio gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)