Kauno ekipa iškovojo didžiausią šio sezono pergalę. Praėjusią savaitę 44 taškų pranašumu (108:64) žalgiriečiai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o sekmadienį alytiškius nugalėjo net 52 taškų pranašumu – 102:50.

„Žalgiris“ pagerino ir šio sezono tritaškių rekordą. Kauniečiai realizavo 21 tritaškį iš 41 bandymo. Tai yra antras geriausias rezultatas lygos istorijoje. Geriausias rezultatas priklauso tam pačiam Kauno „Žalgiriui“, kuris 2004 metais į Kauno „LSU–Atleto“ krepšį įsūdė 23 tolimus metimus.

Naujasis kauniečių pirkinys K.C. Riversas jau pirmose rungtynėse degino „Žalgirio“ arenos tinklelį. Antrajame kėlinyje K. C. Riversas vieną po kito siuntė tritaškius į „Sintek–Dzūkijos“ krepšį ir per pirmąją rungtynių pusę įsūdė net 5 tolimus metimus.

Iš viso amerikietis įmetė 15 taškų (5/7 trit.) ir surinko 23 naudingumo balus.


„Rungtynės visai nieko. Su tokiu pataikymu mes tikrai jas kontroliavome. Aišku, keleto dalykų nepadarėme pirmoje pusėje, ką labai akcentavome ir dėl ko pralaimėjome Eurolygoje. Paskui kažkiek geresnė situacija tapo. Visumoje daug ką šnekėti nėra ką“, – po mačo lakoniškai komentavo Š. Jasikevičius.

– Kiek svarbu komandai buvo toks pasirodymas po sunkios Eurolygos savaitės?, – po rungtynių buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Svarbu pasijausti gerai kiekvienam. Malonu, kad taip pataikome, reikėtų, kad taip atsitiktų daugiau kartų.

– Kaip vertinate K. C. Riverso debiutą?

– Sunku kažką čia vertinti. Kad jis laisvas gali įmesti, mes jau žinojome prieš jam atvažiuojant. Dabar jam reikia įeiti į komandą, gerinti kondiciją. Tai žmogus, galintis pataikyti, su patirtimi. Ekipoje daug naujų žaidėjų, bet patyrusių mums trūksta.

– Ar yra priimtas sprendimas dėl Mariaus Grigonio?

– Laukiame rezultatų iš medicininio personalo ir maždaug kitą savaitę žinosime.

– Kiek gali K. C. Riverso patyrimas lemti daugiau nei pats žaidimas aikštelėje?

– Jis čia vieną dieną, vieną treniruotę. Bet buvo pasirašyta su idėja, kad mums trūksta to. Labai kvailai daliname taškus ir pergales aikštelėje.

Visumoje tos pergalės ir susideda iš tų taškų, tai tikėsimės, kad dar vienas patyręs žmogus mums galbūt duos galimybę nedalinti taškų už dyką. Mane nelabai jaudina žaidimo kūryba, mes susikuriame, kamuolys juda, reikia tik pataikyti. O Riversas gali pataikyti.

Chomičius – turime pasiteisinimą

„Labai sunku viską paaiškinti, kai pralaimi tokiu skirtumu. Bet iš kitos pusės ir sau, ir žaidėjams turiu pasiteisinimą dėl to.

Mes tris dienas dirbome mažoje salėje ir atėjus čia visai kitas erdvės suvokimas, mus gąsdino didžiulė arena.

Iš kitos pusės mums artėja labai sunkios rungtynės, mes galvojame apie pasiruošimą trečiadienio rungtynėms prieš „Neptūną“.

Ir tris dienas turėjome labai stipraus fizinio pasiruošimo momentus. Aš manau, kad abu dalykai susidėjo ir trukdė mūsų žaidėjams žaisti laisvai ir paprastai.

Tuo labiau „Žalgiris“ buvo pralaimėjęs dvejas rungtynes ir jiems reikėjo išbandyti naują žaidėją, paprasčiausiai pataikė su kaupu. Pajautė žaidimą ir nuo to tik jiems geriau“, – po rungtynių kalbėjo strategas.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS110
2.RYTAS73
3.NEPTŪNAS74
4.LIETKABELIS63
5.CBET56
6.ŠIAULIAI46
7.JUVENTUS47
8.PIENO ŽVAIGŽDĖS38
9.SINTEK–DZŪKIJA38
10.NEVĖŽIS38

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)