Lietuva pateko į pirmąjį krepšelį kartu su Serbija, Graikija ir Rusija. Olimpinių atrankos turnyrų Kaune, Belgrade, Splite ir Viktorijoje burtai bus traukiami kitą trečiadienį, lapkričio 27 d., Šveicarijoje.

Šeimininkė Lietuva ir penkios kitos burtų keliu į Kauną nukreiptos komandos bus padalintos į dvi grupes (A ir B) po tris.

Tuomet iš A ir B grupių į pusfinalį pateks po dvi rinktines. Vėliau pusfinalių nugalėtojos susigrums finale, kur ir spręsis olimpinio bilieto likimas.

Kadangi pagal FIBA reitingą Lietuvos rinktinė atsidurė pirmame krepšelyje, jai pirmame etape teks žaisti su viena komanda iš 3 arba 4 ir 5 arba 6 krepšelių.

Tam, kad žengtų į pusfinalį, jai gali užtekti ir vienos pergalės, nes iš tolesnės kovos bus eliminuota tik trečia grupės komanda. Vėliau – pusfinalyje ir finale – klysti jau nebebus galima, nes į Tokiją keliaus tik turnyrų Kaune, Belgrade, Splite ir Viktorijoje čempionai.

Taigi šiuo metu lietuvius nuo olimpinio skrydžio skiria tik trys arba keturios pergalės ir jų nereikės skinti prieš Serbiją, Graikiją, Rusiją, Kroatiją ar Kanadą.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks kitą vasarą birželio 23-28 dienomis, vienas jų vyks Kaune.

Bet net ir be šių pasaulio krepšinio grandžių, mūsiškiams pavojingų varžovų išvengti nepavyks: į Kauną gali atvykti ir Europos čempionė Slovėnija su Luka Dončičiumi priešakyje, ir Italija su savo karštuoju NBA trejetu, ir tikru pasaulio čempionatu atradimu tapusi Čekija su pasveikusiu Janu Vesely.

FIBA olimpinių atrankos turnyrų burtų krepšeliai:

1. Serbija. Graikija. Lietuva. Rusija.

2. Čekija. Brazilija. Italija. Lenkija.

3. Kroatija. Turkija. Slovėnija. Puerto Rikas.

4. Vokietija. Dominika. Venesuela. Kanada.

5. Naujoji Zelandija. Meksika. Kinija. Pietų Korėja.

6. Angola. Tunisas. Senegalas. Urugvajus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)