Po rungtynių šeimininkės progų džiūgauti neturėjo: kaunietės 60:46 (19:4, 19:18, 9:15, 13:9) įveikė „Neptūno“ (2/2) krepšininkes, kurioms tai buvo antrasis pralaimėjimas.

Tik prasidėjusias rungtynes teko nutraukti: „Neptūno“ gerbėjai iš balkono paleido konfeti. Po aikštę pasklidusius popiergalius šluoti teko ir pačioms krepšininkėms.

Po kelių minučių pauzės mačą geriau pradėjo viešnios iš Kauno, kurios išsiveržė į priekį 7:0. „Neptūno“ krepšininkės savo taškų sąskaitą atidarė įpusėjus ketvirčiui (2:7).

Tragiškai atakavusios šeimininkės (2/7 dvit., 0/10 trit.) po pirmo ketvirčio atsiliko net 4:19.

Antrame ketvirtyje „Neptūno“ merginoms bent jau pavyko sėkmingiau pulti ir skirtumas drastiškai nebeaugo. Įpusėjus pirmai mačo pusei „Aistės-LSMU“ pirmavo 38:22.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas“ sumažino skirtumą ir prieš lemiamą kėlinį atsiliko tik 10 taškų (37:47). Visgi kaunietės užtikrintai pabaigė mačą ir įveikė „Neptūną“ 60:46.

Justė Jocytė pelnė 7 taškus (dvitaškiai 2/6, tritaškiai 0/2, baudos 3/4), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, po 1 kartą suklydo ir prasižengė.

„Neptūnas“ (2/2): Rusnė Būgaitė 12, Brigita Gudelionytė 8, Justė Jocytė 7.

„Aistės-LSMU“ (1/1): Kristina Masionytė 19 (6/13 dvit., 2/2 trit.), Rasa Knyzaitė 12, Ieva bagdanavičienė 8.

***

„Bus sunku atsisveikinti ne tik su šia komanda, bet ir su pačia Lietuva, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ atviravo J. Jocytė. – Labiausiai neramina tai, kad atvažiavus (į Prancūziją) viskas bus nauja.

Žinau, kad bus sunku palikti viską, kas buvo čia metai iš metų, ir adaptuotis naujoje erdvėje. Išlieku rami tuo klausimu ir stengiuosi žiūrėti į tai pozityviai.“

Jaunoji krepšininkė šį sezoną įprastai rungtyniavo keliais frontais: Moterų lygoje gynė „Neptūno“ garbę, Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) atstovavo Vlado Knašiaus krepšinio mokyklai, taip pat kartu su Lietuvos jaunučių rinktine sužaidė Europos jaunimo lygos turą.

Moterų lygoje J. Jocytė per trejas rungtynes fiksavo 13,3 taško, 5 atkovotų kamuolių, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 19,3 naudingumo balo rodiklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)