Rungtynes žalgiriečiai pradėjo sėkmingiau, tačiau antrame kėlinyje šeimininkai įsmuko į duobę puldami varžovų krepšį. Pralaimėjęs atkarpą 4:15 „Žalgiris“ leido varžovams perimti iniciatyvą, persverti rezultatą ir vėl į priekį išsiveržė tik trečiam ketvirčiui įpusėjus (40:39).

Neilgam, nes problemos puolant tęsėsi – pro šalį skriejant vienam metimui po kito, 32 min. nuo svečių žalgiriečiai atsiliko 46:51. Visgi bėdų atakuodama turėjo ir „Crvena Zvezda“ – per dideles kančias žalgiriečiai kėlinio viduryje surengė spurtą 8:0, kol rezultatą tritaškiu persvėrė Artūras Milaknis (56:53, likus 4 min.).

Deja, lemiamu momentu „Žalgiris“ toliau mėtė pro šalį iš visų pozicijų ir turėjo pripažinti taip pat ne ką geriau žaidusių svečių pranašumą.

Likus žaisti 6 sek. Marius Grigonis baudomis dar galėjo išlyginti rezultatą, tačiau tikslą pasiekė tik vienas gynėjo metimas (59:60).

Atsakydamas vieną baudą pataikė Billy Baronas, o paskutinis Luko Lekavičiaus tritaškis tinklelio neskrodė.

Bėdos su pataikymu į krepšį Eurolygoje „Žalgirį“ kamuoja jau ne pirmą savaitę. Praėjusį penktadienį „sulūžęs“ Pirėjuje, šį kartą „Žalgiris“ pataikė vos 3 tritaškius iš 21 (14 proc.), 17/35 dvitaškių (48 proc.) ir 16 iš 23 baudų (69 proc.).

Palyginkime – „Crvena Zvezda“ tritaškius metė dar prasčiau (3/24, 12 proc.), tačiau dvitaškius ir baudas pataikė geriau – atitinkamai 52 ir 90 proc.

Kovą po lenta „Žalgiris“ pralaimėjo 26–34.

Antras rungtynes iš eilės puolimo metu nesužibėjo iki tol galingai rungtyniavęs Zachas Leday, per 16 min. taškus rinkęs tik baudomis. Visiškai sutrikęs atrodė ir kitas kauniečių amerikietis Nigelas Hayesas, per 11 min. apskritai nė karto nemetęs į krepšį ir paskutinę sekundę gavęs moralą iš M. Grigonio dėl vėlavimo spausti varžovą.

Lietuvos kariuomenės dienos proga „Žalgiris“ ketvirtadienį rungtyniavo vilkėdamas kariško stiliaus aprangomis.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje žiūrėjo 14 033 žiūrovai.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 11 (4/6 dvit., 0/3 trit.), Edgaras Ulanovas 11, Jockas Landale'as 10, Lukas Lekavičius 9, Thomas Walkupas 7, Zachas LeDay 5, Artūras Milaknis 3 (1/5 trit.), Paulius Jankūnas 2 (7 atk. kam.), Nigelas Hayesas – 1 taškas.

„Crvena Zvezda“: Billy Baronas 14 (4/5 dvit., 1/6 trit.), Lorenzo Brownas 12, Ognjenas Dobričius ir Charlesas Jenkinsas po 6, Mouhammadas Faye ir Michaelis Ojo – po 5 taškus.

„Žalgiriui“ tai buvo antros rungtynės be meksikiečio Alexo Perezo. Jį ekipoje turėtų pakeisti patyręs amerikietis KC Riversas, tačiau kol kas klubas šios Ispanijos žiniasklaidos paskelbtos naujienos nėra patvirtinęs oficialiai.

Primename, kad kitą savaitę „Žalgirio“ lauks išvyka į Vokietiją – lapkričio 28-ąją Berlyne Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susitiks su Berlyno ALBA.

Turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (755)