Šeimininkai jau pirmame kėlinyje pabėgo dviženkle persvara ir pirmavo beveik visas rungtynes.

Uteniškiai po pertraukos du kartus buvo prisiviję varžovus, ketvirtame kėlinyje užvirė tikras nervų karas, tačiau darbo ėmėsi Egidijus Dimša, ir dzūkai po daugiau nei dvejų metų pertraukos apgynė savo namų sienas nuo „Juventus“.

Prie pergalės 19 taškų pridėjo Mindaugas Sušinskas, 14 – E. Dimša (8 atk. kam.), po 10 – Chauncey Collinsas (0/6 trit.), Loganas McLane’as ir Radoslavas Pekovičius.

Uteniškiams 14 taškų surinko Bryantas Crawfordas, 13 – Ignas Vaitkus, po 11 – Žygimantas Skučas ir Gytis Radzevičius.

Svečiai pasižymėjo net 19 puolime atkovotų kamuolių.

Vos prieš 4 dienas Utenoje vykusią kovą „Juventus“ buvo laimėjusi 88:75.

„Sintek-Dzūkija“ (3/7) turnyro lentelėje pasivijo 9-oje vietoje esantį Kėdainių „Nevėžį“, „Juventus“ (4/6) nepasinaudojo galimybe susilyginti su ketvirtoje pozicijoje žengiančiu Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kitoje trečiadienio akistatoje „Šiaulių“ (4/6) krepšininkai savo arenoje pratęsė „Nevėžio“ (3/8) nelaimėtų rungtynių išvykoje seriją iki šešerių.

Antano Sireikos vadovaujama komanda svečius įveikė 94:81 (20:10, 21:18, 23:28, 30:25).

Kėdainių krepšininkai pirmavo tik pačioje pradžioje, kai spurtavo 6:0. Tačiau tada savo pabėgimą surengė šiauliečiai – jie kelių minučių atkarpą laimėjo 13:0.

„Šiaulių“ persvara trečiajame kėlinyje buvo šoktelėjusi ir iki 20 taškų (61:41), o viskas, ką kėdainiečiams pavyko padaryti – šiek tiek sumažinti atsilikimą.

Tai buvo jau antroji „Šiaulių“ pergalė prieš „Nevėžį šiame sezone – pirmojo rato dvikovą išvykoje A. Sireikos auklėtiniai buvo laimėję 98:85.

Įdomu ir tai, kad „Nevėžis“ šiame sezone vis dar nėra iškovojęs pergalės svečiuose.

Trečiadienį į aikštę su „Šiaulių“ apranga pirmą kartą išbėgo prieš sezoną komandą papildęs Aistis Pilauskas. Pirmose savo rungtynėse gynėjas sužaidė dvi minutes ir spėjo pataikyti vieną baudos metimą.

Tuo metu „Nevėžiui“ trūko indėlio iš savo lyderių brolių Kalaitzakių. „Iš žaidimo“ abu krepšininkai pataikė vos 4 metimus iš 22.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 22 (5/5 trit.), Justas Furmanavičius 19, Antanas Udras 18, Benas Griciūnas 10;

„Nevėžis“: Zakharas Vediščevas 21 (5/8 trit.), Ignas Labutis 13, Panagiotis Kalaitzakis 11 (3/12 met.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)