Eurolygos 9-o turo rungtynėse Kaune „Žalgiris“ sugebėjo atkurti intrigą paskutinę minutę, tačiau išplėšti pergalės neįstengė. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusileido „Panathinaikos“ krepšininkams 85:86 ir patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės.

Žaliai-baltųjų stovykloje geros nuotaikos reiktų su žiburiu ieškoti, o graikai ploja sau atsistoję. Mat G. Vovoro debiutas einant vyriausiojo trenerio pareigas – pergalingas.

Negana to, G. Vovoras tapo pirmuoju „Panathinaikos“ treneriu, įveikusiu Šarą Kaune.

„Atėnų klubas kontroliavo rungtynes 33 minutes. „Žalgiris“ sureagavo pabaigoje, kai „Panathinaikos“ prarado „šaltą protą“, tačiau iš Lietuvos parsiveža pergalę. Tai leis atsitiesti po apmaudaus pralaimėjimo praėjusią savaitę Berlyno ALBA po dviejų pratęsimų“, – rašo graikų leidinys novasports.gr.

Straipsnio autorius Gregorio Papavassiliou, pasidžiaugęs ekipos žvaigždės Nicko Calatheso įspūdingu šou, dūrė pirštu ir į dvejus metus „Panathinaikos“ garbę gynusį Luką Lekavičių: „Jei Lekavičius nebūtų pakilęs nuo suolo ir nebūtų padaręs to, ką turėjo daryti, kai žaidė Atėnuose, skirtumas būtų buvęs mažiausiai 10 taškų.“

Trečiame ir ketvirtame kėliniuose aikštės šeimininkus traukęs L. Lekavičius iš viso pelnė 14 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų.

Graikijos čempionai penktadienį svečiuose žais su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais ir, anot graikų apžvalgininko, turėtų išnaudoti sėkmę Kaune kaip motyvuojantį impulsą.

Laikinasis „Panathinaikos“ strategas savo auklėtiniams suteikė dar vieną priežastį siekti pergalės – prieš dvikovą su „Žalgiriu“ pasakė, kad jo dukros gimtadieniui reikia tinkamos dovanos – laimėjimo.
„Fortūna šįkart buvo palankesnė, tačiau manau, savo žaidimu nusipelnėme pergalės“, – sakė G. Vovoras.

Graikų žiniasklaida neabejoja, kad tokioje situacijoje nepasimetusiam krepšinio specialistui reikėtų suteikti šansą dirbti aukščiausiame lygmenyje.

Tiesa, jau ketvirtadienį paskelbta, kad G. Vovoras grįžta prie sau įprastinių asistento pareigų. „Panathinaikos“ treniruoti ir vėl įmasi amerikietis Rickas Pitino, Graikijoje dirbęs pernai.

Portalas onsports.gr atkreipė dėmesį, kad be 5 tritaškius pataikiusio N. Calatheso šou reikėtų nepraleisti pro pirštus ir pasikėsinimo „apvogti“ „Panathinaikos“.

„Wesley Johnsono pražanga prieš tritaškį metusį Artūrą Milaknį buvo niekas kitas kaip ... žodžiu, teisėjai pamatė vaiduoklį. Eurolygoje „Panathinaikos“ vėl susidūrė su objektyvaus teisėjavimo iššūkiu“, – rašo onsports.gr.

Tritaškį ir baudos metimą pataikęs A. Milaknis likus žaisti 2,2 sek. iki rungtynių pabaigos sumažino skirtumą iki minimumo 85:86. Žalgiriečiai dar spėjo prasižengti, Tyrese'as Rice'as nepataikė nė vieno baudos metimo, tačiau laiko daugiau nebeliko.

Kitas graikų leidinys SDNA pabrėžė, kad jei PAO būtų protingiau išnaudoję pražangas, darbą atlikti būtų buvę lengviau.

„Galbūt pabaigoje atsipalaidavome, dėl pražangų praradome žaidėjus, neapsigynėme. „Žalgiris“ pataikė svarbius metimus. Mūsų gynyba nebuvo tokia solidi, tačiau pabaigoje iškovojome sunkią pergalę“, – SDNA kalbėjo 12 taškų nugalėtojams pelnęs Ioannis Papapetrou.

Ir tęsė: „Žalgiris“ – puiki komanda ir turi nuostabų trenerį. Sausakimšoje arenoje jis žaidžia 30-40 proc. geriau nei išvykoje. Sunku laimėti Kaune, nesvarbu, kas esi. Turėjome sudėtingą savaitę su pokyčiais, žinojome, kad turime likti vieningi. Tai ir padarėme. Turime nurimti, pailsėti, nes laukia dvikova su „Bayern“ komanda, kuri mus gali greitai nuleisti ant žemės.“

„Žalgiris“ dvigubą savaitę Kaune užbaigs ketvirtadienį dvikova su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Eurolygos turnyro lentelė po antradienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)