Vieno taško skirtumu baigėsi jau ketvirtos Graikijos čempionų rungtynės šiame Eurolygos sezone. Visos ankstesnės „Panathinaikos“ atnešė nesėkmes.

„Negalėjome toliau šitaip pralaiminėti. Žaidėjams prieš dvikovą pasakiau, kad šiandien – mano dukros gimtadienis, reikia jai įteikti dovaną. Sėkmė šįkart buvo palankesnė, tačiau manau, savo žaidimu nusipelnėme pergalės“, – sakė G. Vovoras.

42-ejų graikas sezono pradžioje buvo Argirio Pedoulakio asistentas, bet pastarasis praėjusios savaitės pabaigoje dėl savininkų netenkinančių rezultatų liko be darbo.

G. Vovorui teko laviruoti iš sudėtingos padėties – ruošti komandą dvikovai su „Žalgiriu“ jokio garsesnio klubo iki šiol netreniravęs specialistas turėjo vos kelias dienas.

Jis teigė labiausiai akcentavęs du dalykus – klaidas ir kauniečių puolime atkovotus kamuolius.

Abu statistikos parametrus PAO sugebėjo nutolinti nuo vidurkių. Patys graikai suklydo 8 sykius ir tik vieną – po pertraukos, o žalgiriečiai susikūrė 8 antrąsias progas.

„Manau, tai buvo pagrindinės pergalės priežastys“, – įsitikinęs G. Vovoras.

Vis dėlto su juo galima ir pasiginčyti.

Iki antradienio tik 35 proc. tikslumu iš toli atakavęs Nickas Calathesas sugriovė Šarūno Jasikevičiaus taktinius sumanymus – riziką gynyboje atsitraukiant nuo įžaidėjo pastarasis pavertė 5 tritaškiais iš 7 bandymų.

Nors pražangos apribojo jo žaidimo laiką, iš viso „Panathinaikos“ lyderis pelnė 19 taškų ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

„Tokie skaičiai reiškia, kad kažkur nesuveikė taktika prieš jį. Jeigu jau jis pataiko, labai sunku sustabdyti. Įspūdingas pasirodymas“, – varžovui nusilenkti buvo priverstas Š. Jasikevičius.

G. Vovoras, paklaustas, ar skatino N. Calathesą mesti iš toli vos pasitaikius progai, aiškino, jog to patyrusiam vilkui visai nereikia.

„Nicku pasitiki visa komanda, jis yra lyderis. Šeši iš septynių jo metimų buvo puikūs. Jis jaučia žaidimą – jeigu pataiko, tai ir meta. Jeigu būtų prametęs pirmus penkis, turbūt elgtųsi kitaip, sustotų“, – šyptelėjo Atėnų ekipos vairininkas.

Ir veteranui, ir kitiems savo žaidėjams specialistas dėkojo dėl koncentracijos visas 40 rungtynių minučių. Tiesa, čia pat pažymėjo, jog Kaune ją išlaikyti nėra taip ir sunku.

„Atmosfera čia tokia, kad lengva išlikti susikaupusiems. Mano nuomone, šioje arenoje žaisti krepšinį – maloniausia visoje Eurolygoje“, – pažymėjo G. Vovoras.

Primename, kad kad praėjusiame sezone „Žalgiris“ „Panathinaikos“ įveikė abu kartus ir iki antradienio vakaro buvo laimėjęs keturias iš penkių pastarųjų akistatų.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę kauniečiai tęs ketvirtadienį dar vienomis namų rungtynėmis – į Lietuvą atvyks stipriausias Serbijos klubas Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)