Įspūdingą šou surengusio Zacho Leday dėka „Žalgiris“ rungtynių pradžioje pirmavo 13:7. Naujojo trenerio Georgioso Vovoro vadovaujami Graikijos čempionai gana greitai situaciją apvertė aukštyn kojom. Po 8 taškų be atsako svečiai ne tik pavijo, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 16:19.

Tuo viskas nesibaigė – klaidos ir prastas pataikymo procentas leido minti varžovams ant kulnų, tačiau neleido perimti iniciatyvos. Nicko Calatheso vedamas „Panathinaikos“ antrojo kėlinio pabaigoje skirtumą padidino iki dviženklio – 28:38.

PAO aikštės generolu vadinamas įžaidėjas paskutinę antrojo ketvirčio sekundę dar pridėjo taiklų tritaškį.


N. Calathesas tęsė savo šou ir ne tik taikliais tritaškiais, bet ir efektyviais perdavimais padėjo „Panathinaikos“ ekipai padidinti skirtumą iki 16 taškų – 35:51.

Aikštės šeimininkai rado savo lyderį – šio vaidmens ėmėsi Lukas Lekavičius, draskęs varžovų gynybą, o vėliau savo tritaškių šou surengė Jockas Landale'as. Australas šioje dvikovoje iš viso pataikė 4 iš 6 tritaškių.

Žalgiriečiai po A. Milaknio tritaškio su pražanga likus žaisti 2,2 sek. sumažino skirtumą iki 85:86, tačiau svečiai pergalės iš rankų nepaleido ir triumfavo.

Vienas svarbiausių pergalės kalvių buvo N. Calathesas. Jis per 27 min. pelnė 19 taškų (2/3 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai), atkovojo 5 kamuolius, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, perėmė kamuolį, kartą suklydo, prasižengė 5 kartus, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.

Įdomu, kad PAO lyderis šį sezoną per 8 Eurolygos rungtynes iš 23 tritaškių buvo pataikęs vos 8 (34 proc.), tačiau Kaune pademonstravo tikro snaiperio savybes.

P. Jankūnas pasižymėjo šiose rungtynėse – perkopė 3000 taškų Eurolygoje ribą.


Priminsime, kad „Žalgiris“ praėjusią savaitę išvykoje 74:83 buvo priverstas pripažinti Kęstučio Kemzūros treniruojamos Pirėjo „Olympiakos“ komandos pranašumą. O prieš tai Lietuvos čempionai 86:93 pralaimėjo „Barcelonai“ namie.

Dvigubą Eurolygos savaitę savoje aikštėje žalgiriečiai baigs ketvirtadienį, kai Kaune viešės Belgrado „Crvena Zvezda“. Ši dvikova prasidės tradiciniu laiku – 20.00 val.

Žalgiris“: Zachas Leday 15 (5/10 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/2 baudos), Lukas Lekavičius 14, Jockas Landale'as 12 (4/6 tritaškiai, 8 atk.k.), Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas po 11, Marius Grigonis 9 (7 atk.k.), Thomas Walkupas 6, Paulius Jankūnas 5, Nigelas Hayesas 2, Rokas Jokubaitis 0.

Panathinaikos“: Nickas Calathesas 19 (2/3 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai, 12 rez. p., 32 naud. b.), Deshaunas Thomas 13, Ioannis Papapetrou 12, Jimmeras Fredette'as 11, Georgiosas Papagiannis 8, Tyrese'as Rice'as 7.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (549)