Gynyboje keisdamiesi „Olympiakos“ žaidėjai išmušė „Žalgirį“ iš pusiausvyros ir visiškai eliminavo kauniečių lyderius. Įprastai rezultatyviausiai Eurolygoje žaidžiantys Zachas LeDay ir Marius Grigonis atitinkamai pelnė 4 ir 5 taškus.

Pradingę buvo ir ekipos senbuviai Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas – kartu sudėjus jie sukrapštė vos 5 taškelius, o A. Milaknis mačą apskritai baigė su -6 efektyvumo balais.

Po mačo Š. Jasikevičius pažymėjo, kad nulenkia galvą prieš M. Grigonį, kuris žaidžia su nuskausminamaisiais ir pritarė minčiai, kad Z. LeDay šį kartą tiesiog „perdegė“.

Komandos senbuviams nuo trenerio kliuvo labiau, o interviu viduryje žalgiriečių treneris atidavė duoklę ir savo oponentui K.Kemzūrai. Šaras pripažino, kad kitoje barikadų pusėje stovėjęs lietuvis parengė geresnį rungtynių planą.

„Šioje arenoje reikia agresyvumo, reikia luptis, o mes iki pirmo kėlinio pirmos pusės metėme tik tris baudas, gavome 15 taškų situacijose iki „bonuso“, nebuvo pasiruošę mirti, luptis aikštelėje.

Toks paprastas pavyzdys: J. Landale'as, kuris surinko labai greitai dvi baudas ir turėjo būti išimtas iš rungtynių, tapo mūsų geriausiu žaidėju šiandien.

Bet tai ilgai negali tęstis ir tai labai blogai, tiek žaidėjo ateičiai, tiek šiam sezonui.
Šarūnas Jasikevičius

Akcentavome gynybą, tai, ką jie paruošė prieš mus, bet nesugebėjau žaidėjams per pertrauką išaiškinti, padaryti kažkokių pokyčių. Vėlgi, ką sakiau žaidėjams, pralaimime taip vadinamą mūsų lygą.

Manau, „Fenerbahče“ atsigaus, Madridas atsigauna. Tos pergalės prieš šias ekipas yra geros, bet šis mačas Pirėjuje yra mūsų lyga, jei mes norime kabintis už atkrintamųjų varžybų.

Namuose pralaimėjome „Zenit“, dabar – čia, prieš komandą, kuri gyvena ne pačius geriausius laikus. Gal tai žaidėjams pakišo koją. Skaudu, kai taip daliname taškus. Šiai dienai mes juos dar galime atsikovoti, tačiau negerai“, – po mačo teigė Š. Jasikevičius.

– Žaidėjai akcentavo, kad juos išmušė varžovų susikeitimai gynyboje. Kodėl nepavyko to įveikti?, – žurnalistų buvo paklaustas „Žalgirio“ strategas.

– Negaliu atsakyti, kodėl nepavyko įveikti. Mes paprasčiausiai nesuprasdavome, kad jie keičiasi. Jeigu ketvirtos pozicijos žmogus pirmoje atakos fazėje nesupranta, kad prie jo liko pirmos pozicijos žmogus... Vėlgi sugrįžtame prie lyderystės, lyderių agresyvumo.

Vėlgi noriu nulenkti galvą prieš Marių, kuris nesitreniruoja, prieš rungtynes šiek tiek „pasidursto“ tą koją ir bando padėti. Bet tai ilgai negali tęstis ir tai labai blogai, tiek žaidėjo ateičiai, tiek šiam sezonui.

– Jockas Landale'as puolime darė ką norėjo, bet prisirinko pražangų. Kiek tai kliudė?

– Kai kuriose situacijose jis prisirinko pražangų ne pagal komandines taisykles. Mes visada kalbame, kad tai sezono pradžia – turi tempti veteranai. Aš tikiuosi, kad jie neprarado savo alkio.

– Atrodė, kad lietuviai buvo išjungti iš žaidimo. Ar gali būti kažkokių paralelių, kad varžovų treneris yra lietuvis ir geriau pažįsta žaidėjus?

– Nemanau. Varžovų treneris tiesiog paruošė geresnį planą, nei aš paruošiau. Tai faktas.

– Kas gynyboje šį kartą nesiklijavo?

– Apie ką mes šnekame, kaip šitoje salėje laimėti, jei pirmoje rungtynių pusėje mums 15 taškų įmetė „iki bonuso“. Didžiulis skaičius. Vėlgi, kai kurie mūsų lyderiai – 0 metimų pirmoje pusėje. Na mes turime jausti, kas esame komandoje.

Išeik ir pramesk, kaip Thomas Walkupas. Šiandien jis pasijautė kaip vienas iš tų, kurie lyderiauja. Ir nors jis pataikė vos kelis iš 12 metimų, jie visi buvo geri, sisteminiai. Keletą kartų galėjo kažką agresyviau padaryti, bet niekada nebus idealiai.

– Zachas Leday šiandien perdegė?

– Aš galvoju, kad žaidėjams tą ir pasakiau rūbinėje. Aišku, bandai ten kažką filosofuoti, gal ir nereikalingai, bet faktas, kad nėra jam lengvas tas sugrįžimas žaisti prieš buvusią komandą „Olympiakos“.

Taip, nėra lengva, bet visokių pasiteisinimų tu gali prisigalvoti. Kitą vertus, kažkiek suprantamas dalykas, nėra paprasta žmogui. Čia visi rašo, kaip jis dabar gerai žaidžia ir reikia tai praeiti, kad tokie dalykai „atsiblokuotų“. Tačiau kur lyderystė?

Varžovų treneris tiesiog paruošė geresnį planą, nei aš paruošiau. Tai faktas.
Šarūnas Jasikevičius

– Pirmoje pusėje varžovai baudė metimais iš baudos aikštelės, kažkas panašaus vyko ir per rungtynes su „Barcelona“. Čia negera tendencija?

– Reikia suprasti, kad ne mes vieni aikštelėje esame, yra ir varžovas. „Barcelona“ atvažiuoja su Mirotičiumi, Daviesu, Oriola, dar trečioje pozicijoje yra Šmitsas. O čia yra Printezis, Rubitas, Milutinovas, Reedas. Kai kurių dalykų mes negalime kontroliuoti, nes žaidžia ir kita komanda.

Bet, vėlgi, lyderystė. Jeigu jau taip, išsibauduokime. Pirmoje pusėje dar laikėmės. Vėliau nebe.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Olympiakos” savo sąskaitoje po 8 rungtynių turi po 3 pergales. Kita savaitė „Žalgiriui“ Eurolygoje bus dviguba – į Kauną atvyks Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Eurolygos rikiuotė po 8 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Maccabi6268558699
2.CSKA6267658294
3.Barcelona6265960851
4.Chimki6269666036
5.Anadolu Efes6264961831
6.AX Armani6263962019
7.Real536326266
8.ASVEL53550590-40
9.Panathinaikos4468366023
10.Baskonia3562161011
11.Žalgiris35596598-2
12.Bayern35617644-27
13.Olympiacos35581620-39
14.Crvena Zvezda26567586-19
15.Fenerbahce26585632-47
16.Valencia26595646-51
17.Berlin26645703-58
18.Zenit26564651-87



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)