2 valandas ir 10 minučių trukusiose rungtynėse pergalė ne kartą galėjo atsidurti tiek vienos, tiek kitos komandos rankose, o lemiamu galų gale tapo Luke'o Sikmos dvitaškis su Deshauno Thomaso pražanga. Baudą šaltakraujiškai realizavęs amerikietis persvėrė rezultatą, o per likusias 8 sek. rezultatyvios atakos šeimininkams suregzti nepavyko.

Nors ketvirtajame kėlinyje ir pratęsimo metu rinkti taškus sekėsi sunkiai, R. Giedraitis ir vėl buvo vienas iš ALBA atakų lyderių. 27-erių puolėjas ant parketo praleido 37 min. (daugiausiai komandoje) ir per šį laiką pelnė 15 taškų (6/8 dvitaškiai, 1/8 tritaškis), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 8 efektyvumo balus.

Eurolyga – „topinis“ lygis, vienas iš mano norų buvo išbandyti save čia. Esu geroje komandoje – manimi labai pasitiki treneris Aito Garcia Renesesas, komandos draugai irgi suranda mane laisvą. Džiaugiuosi, kad asmeniškai gerai sekasi – reikia dirbti toliau.
Rokas Giedraitis

„Pergalės mums labai reikėjo, nes Eurolygoje buvome pralaimėję net šešerias rungtynes paeiliui, Vokietijos lygoje taip pat nusileidome „Bayern“. Todėl jautėsi toks „nusėdimas“, visos emocijos tarsi nuslinkusios žemyn. Nors taisytinų dalykų labai daug, bet svarbu, kad namo važiuojame su pergale. Ir ne bet kokia, po dviejų pratęsimų. Asmeniškai man toks laimėjimas – retas atvejis“, – iš karto po rungtynių ALBA komandos rūbinėje teigė R. Giedraitis.

Eurolygoje su ALBA tik šiemet debiutuojantis lietuvis kol kas demonstruoja labai solidžią statistiką. Vidutiniškai puolėjas pelno po 13,9 taško ir renka po 14,3 naudingumo balo. Tai – geriausi rezultatai Berlyno komandoje.

„Eurolyga – „topinis“ lygis, vienas iš mano norų buvo išbandyti save čia. Esu geroje komandoje – manimi labai pasitiki treneris Aito Garcia Renesesas, komandos draugai irgi suranda mane laisvą. Džiaugiuosi, kad asmeniškai gerai sekasi – reikia dirbti toliau“, – savo ligšiolinį debiutą elitiniame Europos klubiniame turnyre apibūdino Rokas.

Anot jo, laimėjimas Atėnuose turėtų pakelti ir bendrą komandos psichologinę būklę, kuri po eilės nesėkmių buvo prastoka.

„Net nežinau, kaip geriau pasakyti. Taip norėjome laimėti, kad pirmoje rungtynių pusėje pataikėme praktiškai viską (ALBA per 20 min. surinko net 58 taškus), tik antroje šiek tiek sustojome. Gal šiek tiek emocijos pasikeitė, bet svarbiausia, kad išlikome kaip komanda ir laimėjome. Mums tiesiog reikėjo vėl susigrąžinti pergalės skonį, o kai tai padarai įveikdamas „Panathinaikos“, supranti, jog gali žaisti Eurolygos rungtynes išvykose ir laimėti“, – pažymėjo puolėjas.

„Manau, kad pabaigoje susidėjo viskas – ir sėkmė, ir noras, viskas į vieną. Ir smagu, kad Luke'as lemiamu momentu pataikė tą dvitaškį su pražanga, – apie mačo atomazgą atsiliepė lietuvis, o paklaustas, ar iš labiau patyrusių varžovų gautos pamokos Eurolygos sezono pradžioje išėjo į naudą, gūžtelėjo pečiais. – Aišku, jos reikalinogs. Bet kai ateini į naują turnyrą, esi alkanas ir nori laimėti visas rungtynes. Nėra taip, kad norėtum tik sužaisti. Tai nei mano, nei komandos charakteriui – visada atiduodame visą širdį.“

Galima neabejoti, kad visas jėgas ketvirtadienio vakarą atidavė ir „Panathinaikos“ krepšininkai, kurių gretose išsiskyrė net 39 taškus ir 41 efektyvumo balą surinkęs puolėjas Ioannis Papapetrou. Paklaustas, ar nenustebino toks graiko proveržis (iki šiol rezultatyviausios jo rungtynės šiame Eurolygos sezone buvo pelnius 14 taškų), R. Giedraitis šyptelėjo.

„Taip, man atrodo, kad čia jo karjeros rungtynės... Bet ką, gi su pralaimėjimo kartėliu“, – nusijuokė jis.

„Panathinaikos“ sąskaitoje po 8 Eurolygos turų yra 4 pergalės. ALBA yra laimėjusi 2 kartus.

Po viešnagės Graikijoje ALBA ekipos laukia net trejos Eurolygos rungtynės namie – kitą savaitę Berlyne viešės Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Pirėjo „Olympiakos“, o lapkričio 28 d. – Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)