Rezultatyviausia rungtynių dalyvė Monika Grigalauskytė, pelniusi 20 taškų ir atkovojusi 15 kamuolių atskleidė, kad šitų rungtynių tikslas buvo gera treniruotė, prasijudinimas ir kūno paruošimas.

„Nebuvo jokių didelių taktinių planų, bet norėjome žaisti greitą krepšinį. Iš pradžių buvo šioks toks namų jaudulys, bet susitvarkėme ir viskas buvo gerai. Mums labai gerai, kad serbės laimėjo ir vienintelis tikslas išvykoje yra laimėti prieš turkes. Negalvojame apie variantą pralaimėti turkėms.

Justė Jocytė nedalyvaus rungtynėse, bet palaikys mus iš čia. Aš krepšinį pati pradėjau lankyti tik tokio amžiaus kaip ji dabar, tikrai tai neeilinis talentas ir mane stebina jos vidinė ramybė. Aš tikriausiai būčiau pasimetusi ir išsiblaškiusi, bet Justė labai užtikrintai priima visas pamokas, klauso, ką treneris sako“, – džiaugiasi krepšininkė.

4 pelnyti taškai ir 3 rezultatyvūs perdavimai – toks J. Jocytės debiutas nacionalinėje Lietuvos rinktinėje. Jaunoji krepšininkė po rungtynių pasakojo, kad supranta kokia didžiulė atsakomybė yra žaisti ne su savo amžiaus komanda, o su moterimis.

„Įėjus iš rūbinės į aikštelę jaudulys užplūdo. Labai smagu, kad treneris leido pasižaisti, manau, neblogai išnaudojau savo šansą. Pirmą metimą išmečiau ir nežinojau, kur jis skries, bet įkrito ir iš karto jaudulys visas išblėso – džiaugiuosi tuo. Man labai smagu, kad manęs atvažiuoja palaikyti ir serga už mane. Ne tik Gintarė, bet visos moterys mane labai palaikė visas stovyklos dienas ir esu labai joms už tai dėkinga, tai pastūmėjo mane iki šio išėjimo į aikštelę.

J. Jocytės teigimu, jos tolimesni rezultatai priklausys nuo jos darbo ir noro. Kitą antradienį keturioliktąjį gimtadienį švęsianti žaidėja atvirauja, kad gimtadienio dovanos jai ne tiek svarbu, bet džiaugiasi, kad atrodys nebe taip jaunai.

„Labai lauksiu pakvietimo į rinktinę. Patinka man čia būti ir žaisiu už savo šalį. Priklausys nuo trenerių, kur žaisiu, jeigu pakvies, maloniai prisijungsiu. Manau, ir Tony Parkeris išleis, o ten išvykstu lapkričio 27 dieną, tik paskutines rungtynes lapkričio 22 dieną su „Aistėmis“ sužaisiu. Tuoj gimtadienis, o visi sako tau trylika, dar toks vaikas visai, o dabar gal kiek subręsiu“, – juokėsi krepšininkė.

Po sėkmingų rungtynių vyriausiasis treneris Mantas Šernius džiaugėsi merginų žaidimu, tačiau teigia norėjęs, kad žaidėjos išsikrautų ir įgautų šiek tiek pasitikėjimo prieš kitas rungtynes, kurios bus tikras pragaras.

„Pirmi įspūdžiai po rungtynių buvo tokie, kad sužinojome, jog serbės laimėjo prieš turkes. Tai šitoje vietoje kaip ir lengviau, bet iš kitos pusės žinome, kad buvo labai įnirtinga kova, ko ir tikėjausi. Tai buvo lyderių mūšis, bet kad jos stipresnės, turės įrodyti pop poros dienų aikštelėje. Aš manau, kad kiekvienai komandai, į tas pirmas rungtynes susirinkus, yra jaudulio, o čia atėjus į šitą areną ir sulaukus tiek daug palaikymo iš aplinkinių ir jautėsi ta atmosfera“, – aiškino treneris.

Pasak M. Šerniaus, labai smagu dirbti su tokia krepšininke kaip J. Jocytė, nes kiekvieno trenerio svajonė turėti tokį, aukšto lygio žaidėją. Jis įsitikinęs, kad geresnės vietos nei Prancūzija jai tobulėti nebus, taip pat T. Parkeris ten turi trenerius, kurie propaguoja komandinį krepšinį, o jeigu kažkas netiks, visada yra galimybė pasirinkti kitą vietą.

„Treniruočių metu darant naujus derinius, pirmą kartą išgirdusi ji tiesiog juos įvykdo be klaidų. Trylikos metų krepšininkei taip gerai ir greitai suprasti krepšinį yra labai svarbu ir čia jos pliusas. Nustebau ir jos pataikymo procentu, buvau ją matęs ne vieną kartą rungtynėse ir stebėjau jas kelias treniruotes.

Manau, kad turime tikrai atkreipti dėmesį visi krepšinio mylėtojai į ją ir sekti, palaikyti ją ir ateityje tikrai turėsime krepšininkę, kuri mums padės rinktinėse. Nesvarbu, kokioje pozicijoje ji žais, turės atlikti svarbiausius sprendimus aikštelėje. Justė dabar turi būti kiekvienoje rinktinėje ir kvėpuoti rinktine, nes Lietuvoje šiuo metu tai yra moterų krepšinio aukščiausias lygis“, – kalbėjo jis.

Treneris džiaugiasi, kad auga ne viena šešiolikmetė krepšininkė, kurios aikštelėje rodo gerą krepšinį ir po trejų-ketverių metų tos jaunos žaidėjos ateis į rinktinę ir turės įvykti kartų kaita. M. Šernius atskleidė, kad J. Jocytės nesiveš, nes ten vyks tikras karas.

„Supraskime, kad Turkijoje bus tikras pragaras. Kalbėjau su treneriais, Justę nuo to reikia saugoti, nes ji yra perlas. Mūsų tikslas yra Turkija ir apie Europos čempionatą kol kas negalvojame, viduje svajojame, bet visa koncentracija į Turkiją“, – pabrėžė rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)