Šiame susitikime debiutavo ir 13-metė talentė Justė Veronika Jocytė, kuriai tik kitą savaitę sukaks 14 metų.

Ji aikštėje pasirodė antro kėlinio pradžioje ir iškart pasižymėjo: nuo gruodžio į Tony Parkerio akademiją Prancūzijoje persikelsiantis Lietuvos krepšinio deimantas užtruko tik 30 sekundžių, kad pelnytų savo pirmuosius taškus moterų rinktinėje – Justė pataikė savo firminį metimą iš vidutinio nuotolio.

Šis epizodas sulaukė ir FIBA dėmesio.

Iš viso Justė Veronika per 10 minučių surinko 4 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškis), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Nugalėtojų gretose taškais pasižymėjo visos 12 krepšininkių: Monika Grigalauskytė 20 (3/3 tritaškiai, 15 atk. kam.), Laura Juškaitė 18 (10 atk. kam., 5 rez. perd., 5 perimti kam.), Eglė Šikšniūtė 12, Kamilė Nacickaitė ir Laura Miškinienė po 10, Gabija Meškonytė ir Giedrė Labuckienė po 8, Santa Baltkojienė 7, Gabrielė Šulskė 6, Justė Veronika Jocytė 4, Mantė Kvederavičiūtė 3, Rasa Knyzaitė 2 taškai.

Vyriausiojo trenerio Manto Šerniaus manymu, pagrindinė dvikova grupėje mūsiškių laukia sekmadienį, lapkričio 17 d., su Turkijos komanda, kuri pirmame ture 56:59 nusileido Serbijai..

Į 2021 metų Europos čempionatą Ispanijoje ir Prancūzijoje pateks devynių grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrosios vietos.

Rungtynių eiga:

Lietuvės rungtynes pradėjo gana neužtikrintai ir įpusėjus pirmam kėliniui tepirmavo minimaliai – 5:4. Tačiau tuomet į aikštę žengė Kamilė Nacickaitė, lietuvės spurtavo 11:0 ir atitrūko – 16:4, o ketvirtį taip pat laimėjo dviženkle persvara – 21:11.

Antrame kėlinyje skirtumas ėmė dar labiau augti, o krikštą rinktinėje gavo ir J. Jocytė, kuriai prireikė vos pusės minutės ir pirmojo metimo, kad atsidarytų sąskaitą. Netrukus ji pridėjo dar du taškus prasiveržusi po varžovių krepšiu ir šeimininkės prieš didžiąją pertrauką pirmavo daugiau nei solidžiai – 45:19.

Trečiam ketvirtyje tritaškiais prabilo Santa Baltkojienė ir Laura Juškaitė, o Lietuvos atstovės jau triuškino savo oponentes – 63:23. Ant parketo grįžo ir J. Jocyė, kuri aidint kėlinio sirenai pabandė savo laimę iš vidurio aikštės, bet pataikė į lentą – 77:34.

Paskutiniame ketvirtyje lietuvės siekė tik vieno – pelnyti 100-ąjį tašką. Tą padarė kamuolį perėmusi ir viena į priekį pabėgusi Gabija Meškonytė. Galutinis rezultatas – 108:43.

Šios rinktinės jau rungtyniavo tarpusavyje ir 2019-ųjų atrankoje į Europos čempionatą. Tuomet mūsiškės taip pat nepasigailėjo savo varžovių – 146:58 ir 119:61.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)