Savų sirgalių triukšmingai palaikomi šeimininkai atlaikė net kelis varžovų spurtus ir galiausiai šventė pergalę dviženkliu skirtumu. „Ryto“ krepšininkų energiją po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje pabrėžė ir Limožo ekipos vyriausiasis treneris Alfredas Julbe.

„Vilnius įveikė mus gerose rungtynėse. Mes kovėmės, bet atvykome pavargę. Tai itin pasireiškė mūsų gynėjų žaidime. Rungtynių pabaigoje, kai turėjome galimybę kovoti dėl pergalės mus įveikė nuovargis, o varžovai žaidė tikrai gerai.“

Nedaugžodžiavusį varžovų strategą pakeitęs Dainius Adomaitis buvo daug šnekesnis. Nemažo trenerio dėmesio sulaukė ne tik jo auklėtinių žaidimas, bet ir klubo sirgaliai, Vilniuje sukūrę triukšmingą ir įkvepiančią atmosferą.

„Sveikinimai mūsų sirgaliams ir žaidėjams, kurie laikėsi žaidybinio plano. Neleidome varžovams pelnyti lengvų taškų, o puolime buvome agresyvūs, dažnai stojome mesti baudų metimų. Labai ačiū fanams, jie tikrai suprato šių rungtynių svarbą ir labai padėjo mūsų komandai sunkiausiomis akimirkomis.

Smagu, kad susitvarkėme su klaidomis. Limože berods praradome 18 kamuolių ir jiems atidavėme 20 taškų, o šį vakarą suklydome tik 4 kartus. Tai labai geras skaičius, ypač atsižvelgiant į tai, jog jie yra labai atletiška komanda.

Didžiausias akcentas ir buvo jų atletiškumas ginantis. Jie perima labai daug kamuolių, bet mes su tuo susitvarkėme. Kitas akcentas buvo jų metami tritaškiai, dėmesys jų snaiperiams. Poroje vietų praradome koncentraciją, praleidome tolimą metimą su pražangą. Bet nesulūžome, tai džiugina“.

Strategas sulaukė ir klausimo apie praėjusią savaitę patirtą netikėtą pralaimėjimą Kėdainiuose, kai jo auklėtiniai nusileido vietos „Nevėžio“ ekipai. Buvęs Lietuvos rinktinės treneris nesiginčijo, jog ši nesėkmė paskatino komandą susiimti ir žaisti su didesniu susikaupimo lygiu.

„Tie pralaimėjimai visada supurto. Žiūrėjome vaizdo įrašą, ruošėmės ir šioms rungtynėms. Nesame ta komanda, kuri gali išeiti į aikštę atsipalaidavusi. Šįkart vyrai išėjo su labai geru nusiteikimu ir padarė savo darbą“, - sakė jis.

Adomaičiu teigimu, trečioji iškovota pergalė situacijos grupėje nekeičia. Pasak stratego, kitos rungtynės „ir vėl bus svarbiausios“.

Artimiausioje Europos taurės dvikovoje vilniečių laukia Belgrade vyksianti akistata su B grupėje pirmaujančiais „Partizan“ krepšininkais.

B grupės turnyro lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)