„Situacija buvo neeilinė, nes taip įvyko, kad trenerio ieškoti reikėjo greitai. Kitas dalykas tas, kad Dariaus nuopelnų pristatinėti nereikia. Paskutinius 10 metų jis dirbo aukščiausiame lygyje, buvo Jono Kazlausko asistentu rinktinėje, pats treniravo „Rytą“, „Žalgirį“, dabar dirba ryškiausio Lietuvoje trenerio Jasikevičiaus asistentu. 13 numeriu pats žaidė, tiek balsų ir gavo rinkimuose“, – šmaikštavo A. Sabonis.

LKF Vykdomojo komiteto posėdžio metu už D. Maskoliūno kandidatūrą balsavo 13 narių. Vienintelis trenerių asociacijos prezidentas Vydas Gedvilas balsavo už Antaną Sireiką.

Anot A. Sabonio, po pirmo pokalbio su D. Maskoliūnu treneris paprašė savaitės pagalvoti, per kurią ir priėmė sprendimą.

„Savaitę pagalvojo ir sutiko padėti. Noriu padėkoti ir „Žalgirio“ klubui. Situacija neeilinė, klubas suprato, kas čia įvyko, kad nėra taip lengva rasti trenerį, kai visi sezono metu turi darbus. Tikrai reikia padėkoti už supratimą, nes Darius praleis tik vienas Eurolygos rungtynes su „Baskonia“, – dėstė LKF vadovas.

Pasak jo, pokalbis apie galimybę treniruoti rintkinę vyko ir su vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

„Kalbėjomės ir su pačiu Jasikevičiumi, bet jis, kaip ir anksčiau, pasakė, jog daug darbo turi su komanda ir labai išsikrauna. O čia toks trumpas darbo su rinktine laikas. Tikėsimės, kad kažkada ateityje jis treniruos nacionalinę komandą“, – pažymėjo LKF vadovas.

Paprašytas įvardinti, kokie svarbiausi darbai ir užduotys laukia D. Maskoliūno, A. Sabonis buvo lakoniškas.

„Planai yra paprasti – sudalyvauti Europos čempionato „languose“ per rungtynes Belgija ir Čekija, laimėti olimpinę atranką ir sudalyvauti olimpinėse žaidynėse. Vizija nelengva, bet mes jau ne kartą esame buvę tokioje situacijoje. Tikimės, kad galime iš situacijos šios išbristi“, – dėstė Lietuvos krepšinio legenda.

A. Sabonio teigimu, su D. Maskoliūnu susitarta dėl darbo iki iki šio olimpinio ciklo pabaigos, nes vėliau baigiasi ir paties prezidento kadencija LKF.

„Taigi, kalba buvo tik apie „langus“, olimpinę atranką ir Tokijo olimpines žaidynes. Žaidėjų nuomonės dėl trenerio šį kartą neklausėme, nes situacija, kaip ir sakiau, neeilinė“, – konstatavo A. Sabonis.

D. Maskoliūnas pats yra žaidęs Lietuvos rinktinėje, su kuria 2000-aisiais Sidnėjuje laimėjo bronzos medalį. Vyriausiuoju treneriu jis yra padirbėjęs Kauno „Žalgirio“, „Baltų“, tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose, 2013-2015 , treniravo lenkų Sopoto „Trefl“ ekipą.

Lietuvos rinktinėje D. Maskoliūnas dirbo Jono Kazlausko asistentu, 2013 ir 2015 m. padėjo nacionalinei ekipai tapti Europos vicečempione.

Nuo 2015-ųjų jis vėl dirba „Žalgirio“ klube, yra vyriausiojo trenerio Š. Jasikevičiaus dešinioji ranka.

Primename, kad iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto po nesėkmingo pasaulio krepšinio čempionato pasitraukus Dainiui Adomaičiui, realiausiu pretendentu užimti jo vietą buvo laikomas Kazys Maksvytis. Visgi Permės „Parma“ komandai vadovaujančiam žemaičiui imtis šio darbo neleido Rusijos klubo vadovai.

Artimiausi darbai naujojo rinktinės trenerio laukia vasarį, kai prasidės ir vėl FIBA „langų“ principu organizuojama 2021-ųjų Europos čempionato atranka. Vasario 21 d. lietuviai namie žais su Belgija, o vasario 24 d. išvykoje – su Čekija. Tiesa, ir vėl akivaizdu, kad rinktinės tuo metu bus ne pajėgiausių sudėčių – nacionalinėms komandoms nepadės Eurolygos ir NBA komandų žaidėjai.

D. Maskoliūno paskyrimui rinktinės treneriu neprieštaravo ir „Žalgirio“ klubas. Dėl rinktinės kovų žiemą Š. Jasikevičiaus asistentas praleis vieninteles žalgiriečių rungtynes, kai vasario 20 d. „Žalgiris“ išvykos rungtynėse susitiks su „Baskonia“.

Pagrindinės sudėties Lietuvos rinktinę vėl turėtume matyti kitą vasarą, Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyro metu. Atranka vyks birželio 23-28 d. Kokiose šalyse ir miestuose bus organizuojami atrankos turnyrai, FIBA turėtų paskelbti lapkričio 15 d. Tarp pretendenčių organizuoti šias varžybas yra ir Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)