„Žalgiris“ šiose rungtynėse kovą po lenta pralaimėjo 21-38.

Po savuoju krepšiu varžovams leista „nusiimti“ net 16 kamuolių. Anot Š. Jasikevičiaus, būtent kova po lenta ir buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Nors kauniečiai ir žinojo, kad „Barcelona“ taškus bandys „versti“ iš po krepšio, susidūrus su varžovu ūgiu atsilaikyti paprasčiausiai nepavyko.

„Labai didžiulis rezultatyvumas. Laukėme ne tokių rungtynių. Atrodo, ruošėme komandą prieš daug ką, bet daug ko ir nepadarėme. Yra optimizmo ir mistikos, kaip mes išlikome šalia jų ir kartais galėjome smogti. Bet vertinant visas rungtynes, „Barcelona“ tiesiog buvo geresnė komanda – aš apskritai nepamenu, kada skirtumas dėl atkovotų kamuolių tarp komandų buvo toks didžiulis“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Svečių starto penkete pasirodė net keturi dvimetriniai ir aukštesni žaidėjai – 200 cm ūgio Adamas Hanga, 207 cm Rolandas Šmitsas, 208 cm Brandonas Daviesas ir tokio paties ūgio Nikola Mirotičius. Žemesnis nei du metrai buvo tik Cory Higginsas (195 cm), bet ir jis šiose rungtynėse prie savo 27 pelnytų taškų pridėjo ir 4 atkovotus kamuolius (vos vienu mažiau, nei šios statistikos kategorijos lyderis tarp žalgiriečių Nigelas Hayesas).

„Jei paklaustumėte žaidėjų, mes specialiai rengėmės agresyviai kovai po lenta. Bet viena yra rengtis, o kita – susidurti su jų ūgiu. Apskritai pirmoje pusėje mus su paprastais deriniais įveikdavo, apžaisdavo tiesiog su paprasčiausiais dalykais. Nebūdavo pagalbos, kur jos turėtų būti. Nors Hayesas ir gerai dengėsi prieš Mirotičių, pagalbos laiku nesulaukdavo Bėda buvo komandinė gynyba, o ne 24 Mirotičiaus taškai“, – tęsė jis.

Anot Š. Jasikevičiaus, jo idėja buvo nesudaryti varžovams sąlygų žaisti vienas prieš vieną. Deja, tai nebuvo įgyvendinta, nes rungtynių pabaigoje Cory Higginsas surengė asmeninį šou ir taškus rinko iš visų pozicijų, kurių įmanoma – ir tolimais metimais, ir pergudraudamas prasiveržimais po lenta.

„Antroje pusėje tiesiog prasidėjo įprastas spektaklis, kai leisdavome varžovams veržtis „į jų stipriąją ranką“. Higginsui leisdžiame veržtis į dešinę pusę, neprasižengiame, o vėliau prasižengiame jam jau prasiveržus ir pelnant taškus.

Bet reikia nukelti kepurę, faktas, kad Mirotičiui ir Higginsui malonumas žaisti prieš tokią auditoriją, prieš 15 tūkstančių. Tų didžiųjų žaidėjų motyvacija atvykstant į Kauną yra išskirtinė. Mistika, kaip išlikome tokiose rungtynėse, bet negalime laimėti šitaip neatkovojant kamuolių. Tokiu stiliumi tiesiog nieko neįveiksime.

Nenorėjome palikti gynybos vienas prieš vieną – turėjo būti dvigubinami visi žaidėjai, kad mums iš po krepšio nesuverstų taškų. Tačiau viena yra paruošti planą, o kitas dalykas – įlįsti žaidėjui į širdelę. Nežinau, kaip galima taip pralaimėti kovą po lenta. Mes žinojome, kad ko laukti, bet nesusitvarkėme“, – trumpą savo spaudos konferenciją užbaigė Š. Jasikevičius.

„Barcelona“ savo sąskaitoje turi 6 pergales iš 7 galimų, „Žalgiris“ – 3.

Eurolygos turnyro lentelė

Kitą penktadienį „Žalgiris“ išvykoje žais su Pirėjo „Olympiakos“ komanda, šiandien atsisveikinusia su Mindaugu Kuzminsku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)