Žalgiriečiams pavyko sustabdyti varžovų gretose nuo šio sezono žaidžiantį buvusį komandos draugą Brandoną Daviesą, per 21 min. pelniusį tik 4 taškus ir pataikiusį tik 1 iš 5 metimų iš žaidimo..

Du sezonus Kaune praleidęs amerikietis prieš prasidedant rungtynėms sulaukė itin šilto pasitikimo – pirmą kartą į kovą su žalgiriečiais po išsiskyrimo stojusiam Daviesui plojo visa sausakimša arena.

Visgi kitų dviejų svečių žvaigždžių užgožti nepavyko. Cory Higginsas ir Nikola Mirotičius kartu sudėjus surinko net 51 tašką (atitinkamai 27 ir 24).

Amerikietis apskritai prabilo pačiu neparankiausiu kauniečiams metu, po ilgosios pertraukos, kai po Zacho LeDay dvitaškio buvo pavykę persverti rezultatą (51:50).

Iniciatyvos ėmęsis gynėjas per antrą mačo pusę pelnė net 24 taškus iš savo surinktų 27. Tikslą pasiekė ir visi 5 jo mesti tritaškiai. Iš viso C. Higginsas surinko 33 efektyvumo balus.

Skaičiuojant trečio kėlinio pabaigą ir ketvirto pradžią, C. Higginsas pelnė net 13 taškų iš eilės, o svečiai pirmąkart atitrūko dviženkle persvara 74:64. Nors po tritaškių serijos intrigą atkurti buvo pavykę, pasivyti varžovų kauniečiai nebesugebėjo.

Savo ruožtu, iš NBA į Europą šio tarpsezonio metu grįžęs Mirotičius daugiau nei pusę savo pelnytų taškų (13 iš 24) surinko jau pirmajame rungtynių kėlinuke.

Kovą po lenta kauniečiai šį kartą pralaimėjo 21-38. Tai ir tapo pagrindine nesėkmės priežastimi, nes vien po kauniečių krepšiu svečiai sugriebė 16 kamuolių.

„Barcelona“ savo sąskaitoje turi 6 pergales iš 7 galimų, „Žalgiris“ – 3.

„Žalgiris“: Zachas LeDay 16 (6/11 dvit., 1/4 trit.), Marius Grigonis ir Thomas Walkupas (5 rez. perd.) po 14, Artūras Milaknis 11, Jockas Landale'as 10, Nigelas Hayesas 8, Lukas Lekavičius 6, Alexas Perezas 5, Paulius Jankūnas 2 taškai.

„Barcelona“: Cory Higginsas 27 (5/5 trit.), Nikola Mirotičius 24, Adam Hanga ir Pierre Oriola po 9, Ante Tomičius 8.

Artimiausias Eurolygos rungtynes Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai žais kitą penktadienį. Lietuvos čempionų laukia išvyka į Pirėjų ir akistata su Pirėjo „Olympiakos“ klubu.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)