Dėl praėjusį sezoną vykusių skandalų ir gautų bausmių, šiemet „Olympiakos“ ekipa nežaidžia Graikijos aukščiausioje lygoje. Pagrindinė komandos sudėtis buvo burta kautis Eurolygos varžybose, tačiau kol kas ekipos rezultatai vietos publikos nedžiugina.

Jau po pirmojo pralaimėjimo iš posto buvo atleistas patyręs krepšinio specialistas Davidas Blattas, kamuotas rimtų sveikatos problemų, o vėliau apskritai paskelbęs apie trenerio karjeros pabaigą.
Amerikiečio vietą užėmė buvęs jo asistentas Kęstutis Kemzūra.

Lietuviui su „Olympiakos“ kolektyvu pavyko iškovoti 2 pergales per 6 komandai vadovautas Eurolygos rungtynes (dabartinė „Olympiakos“ situacija – 2 pergalės ir 5 pralaimėjimai), tačiau trys paskutiniai mačai namie – pralaimėti.

Du paskutiniai – bendru 44 taškų skirtumu (!). Jei vakar turkams pralaimėta 19 taškų, praėjusią savaitę Tel Avivo „Maccabi“ nusileista net 25 taškais – (65:90).

„Košmaras, komanda nepanaši į komandą“, – vieningai tvirtina krepšinį aprašanti Graikijos žiniasklaida, o K. Kemzūrai belieka skėsčioti rankomis.

„Mes vien per pirmą rungtynių pusę praradome 11 kamuolių. Apie ką galima kalbėti? Nauji žaidėjai dar nespėjo adaptuotis, reikia laiko, tačiau problema yra kita. Problema ne ta, kas žaidžia aikštėje. Problema, kaip mes žaidžiame. Mes tiesiog nepakankamai kovojame. Buvo keletas gerų minučių, tačiau jas nusvėrė blogos akimirkos“, – po vakarykščio pralaimėjimo aiškino jis.

Tiesa, baigdamas pasisakymą K. Kemzūra pridūrė: „Mūsų tikslas išlieka tas pats – patekti į atkrintamąsias“.

Vienas iš lietuviams aktualiausių klausimų – ar „Olympiakos“ šiuos tikslus bandys įgyvendinti kartu su Mindaugu Kuzminsku.

Bent jau graikų žiniasklaida įsitikinusi tuo, jog lietuvio dienos Pirėjuje – suskaičiuotos. Kaip šį teiginį patvirtinantis faktas pateikiama situacija per rungtynes su „Anadolu Efes“ – M. Kuzminskas jas visas praleido ant atsarginių suolo.

Prapuolęs jau Lietuvos rinktinėje, „Olympiakos“ komandoje 30-metis puolėjas – taip pat nebepanašus į save, dažnai atrodo apatiškas. Šį sezoną per 6 rungtynes jis vidutiniškai žaidė po 13 min. ir pelnė po 5,8 taško bei rinko po 4,5 efektyvumo balo.

„Patyręs lietuvis į sudėtį nebuvo įtrauktas savo tautiečio. Akivaizdu, kad jau galvojama apie naują karjeros stotelę. Yra komandų, kurios juo domisi, tačiau joms kažkokiu būdu reikės išpirkti puolėjo sutartį, galiojančią iki sezono pabaigos. Vienas iš juo besidominčių klubų žaidžia Europos taurėje ir yra nusitaikęs į titulą“, – rašo Sport24.gr apžvalgininkas Harris Stavrou.

Jau kiek anksčiau sklandė gandas, kad M. Kuzminsku domisi Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.

„M. Kuzminsko ir W. Baldwino išvykimas iš Pirėjo – tik laiko klausimas“, – pažymi H. Stavrou, o jam pritaria ir vienas pagrindinių Graikijos sporto portalų SDNA.

„Akivaizdu, kad D. Blatto įsigytas M. Kuzminskas Pirėjuje neranda vietos ir netrukus paliks komandą. Tai tik patvirtina faktas, kad jo tautietis Kemzūra puolėjo net nepanaudojo per rungtynes su „Anadolu Efes“, – konstatuojama SDNA publikacijoje.

„Konkurencija lietuviui Pirėjuje per didelė. Jis yra per „minkštas“, o jo pozicijoje konkurencija pernelyg didelė – čia ir Georgios Printezis, ir Augustine'as Rubitas, ir Saša Vezenkovas. Taigi – vienintelis šansas, kažkokiu būdu kam nors perleisti jo kontraktą“, – rašoma ir sportdog.gr straipsnyje.

Abejonių Graikijoje yra ir dėl paties K. Kemzūros ateities, nors lietuviui neseniai klubo vadovai ir atrišo rankas – buvo leista stiprinti kolektyvo sudėtį. Primename, kad į pagalbininkus jis neseniai pasikvietė Donaldą Kairį, o komandą papildė krepšininkai Willie Reedas ir Tayloras Rochestie.

Kitą savaitę „Olympiakos“ namie priims Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)