Artėjant Eurolygos 7-ojo turo rungtynėms tarp „Žalgirio“ ir „Barcelonos“, Ispanijoje užvirė aistros.

Priežastimi tapo savaitės viduryje portale „Marca.com“ išspausdinta publikacija be žurnalisto autorystės, kurioje rašoma apie vidines „Barcelonos“ problemas. Neva, žaidėjai yra nepatenkinti pernelyg reiklaus trenerio Svetislavo Pešičiaus darbo metodais, viešai prieštarauja krepšinio specialistui, nenori vykdyti jo nurodymų. Trumpai tariant, buvo rašoma apie klube kylantį maištą.

Šią informaciją, paskleistą įprastai Madrido „Real“ klubui, o ne „Barcelonai“ palankesnio portalo, „pasigavo“ ir užsienio žiniasklaida, todėl prieš skrydį į Lietuvą Katalonijos ekipos atstovai suskubo neigti žinias apie vidinius konfliktus.

Pasisakė pats 70-metis S. Pešičius ir ryškiausia komandos žvaigždė Nikola Mirotičius.

„Visas pasaulis girdėjo apie Pešičiaus reiklumą. Ir reiklumas niekur nedingsta, prie jo reikia adaptuotis. Aš diskutuoju su visais žaidėjais ir jaučiu jų pagarbą – jie mane palaiko ir kaip asmenį, ir kaip trenerį. Bent jau aš taip manau. Mano komandos žaidėjai nėra jaunuoliai. Tai – patyrusių krepšininkų grupė, su kuria turime labai profesionalų ryšį“, – pats apie save ir savo ryšį su krepšininkais kalbėjo krepšinio specialistas iš Serbijos.

Jo žodžiams pritarė ir N. Mirotičius, dėl žiniasklaidos publikacijos gūžčiojęs pečiais.

„Pešičius turi žinomą vardą – jis treneriu dirba 35-erius metus ir normalu, kad apie jį kalbama, – pažymėjo Ispanijos pilietybę turintis aukštaūgis juodkalnietis. – Asmeniškai man darbas su Pešičiumi yra pozityvus – ar treneris sakytų gerus, ar blogus dalykus“.

Netrukus pats žaidėjas perėjo į ataką.

„Kaip žurnalistas, kiekvienas gali turėti savo nuomonę, tačiau asmeniškai man gerokai keista, jog šis straipsnis nebuvo pasirašytas. Akivaizdu, kad kažkas nori griauti komandą, bando įsiskverbti iš vidaus ir sutrukdyti mūsų darbo procesui. Visgi mes stengiamės nekreipti į tai dėmesio. Bent jau aš manau, kad puikiai sutariu su visais. Ir tokios rašliavos mus motyvuoja dar labiau“, – rėžė N. Mirotičius.

Publikacija "Marca" portale

Prieš skrydį į Lietuvą S. Pešičius pasisakė ir apie būsimą varžovą „Žalgirį“, kurį praėjusį sezoną įveikė abu kartus (Kaune – po pratęsimo).

„Bus labai sudėtingos rungtynės. Žaisime su komanda, kuri neturi žvaigždžių, tačiau yra komanda tikra to žodžio prasme – tokie varžovai visada tampa iššūkiu. Ypač nelengva žaisti Kaune, krepšinio mieste. Europoje yra tik dvi šalys, kur futbolas nėra pirma sporto šaka. Tai Serbija ir Lietuva“, – pažymėjo jis.

Nepamiršo S. Pešičius paminėti ir buvusio savo auklėtinio, kadaise „Barcelonai“ atstovavusio ir Eurolygą kartu su Serbijos treneriu laimėjusio Š. Jasikevičiaus.

„Tai yra Šarūno komanda, kuri turi nugalėtojo mentalitetą. Jie niekada nenulenkia galvos. Tuo momentu, kai galvoji, jog rungtynės jau yra baigtos, „Žalgiris“ sugrįžta iš naujo. „Žalgiris“ turi charakterį, fizines savybes, tęstinumą klube, savo šalies krepšininkų – tai gerai parengta komanda“, – varžovų privalumus vardijo serbas.

Praėjusią savaitę „Barcelona“ Eurolygoje patyrė pirmąją nesėkmę po penkių pergalių iš eilės – išvykoje nusileido Milano „Olimpia Armani“ krepšininkams. Tą kluptelėjimą S. Pešičius norėtų kuo greičiau pamiršti ir prisimena, kad kitas trejas išvykos rungtynes Eurolygoje jo auklėtiniai laimėjo.

„Bet nepamirštame, kad išvykoje šį sezoną laimėjome tris kartus. Vienas jų – prieš „Crvena Zvezda“, kuri taip pat turi išskirtinius žaidėjus ir motyvuotus krepšininkus. Teks demonstruoti geriausią krepšinį, kad vėl laimėtume“, – dėstė jis.

7-ojo turo rungtynės tarp „Barcelonos“ ir tris pergales savo sąskaitoje turinčio „Žalgirio“ Kaune penktadienį prasidės tradiciniu laiku – 20 val.

„Barcelona“ į Kauną atskris ketvirtadienio vakarą. Kitą dieną po rungtynių iš Lietuvos katalonai skris tiesiai į Seviliją, kur savaitgalį žais nacionalinio čempionato rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)