Katalonijos komanda praėjusiame ture po penkių pergalių iš eilės patyrė pirmąją nesėkmę – išvykoje 70:83 nusileido Milano „Armani“. Šiuo metu „Barca“ užima antrąją vietą.

Kauniečiai laimėjo tris kartus iš šešių galimų ir rikiuojai aštunti. Praėjusiose rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose 79:76 nukovė vieną Eurolygos favoričių, bet vis dar buksuojančią Stambulo „Fenerbahče“.

„Barcelona“ gretose yra nemažai traumuotų krepšininkų. Neseniai susižeidė ir Kaune nerungtyniaus Victoras Claveras. Vis dar traumas gydosi Thomasas Heurtelis, buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas, taip pat Pau Ribas.

Eurolygoje Katalonijos ekipoje naudingiausiai žaidžia brangiausias Eurolygos krepšininkas Nikola Mirotičius. Jis vidutiniškai pelno 18,3 taško, atkovoja 5,8 kamuolio, renka 18,3 naudingumo balo.

Dar praėjusį sezoną „Žalgiriui“ atstovavęs Brandonas Daviesas įmeta 10,7 taško, sugriebia 4,3 kamuolio, sukaupia 14,2 balo. Dviženklį taškų skaičių dar pelno Cory Higginsas ir Kyle'as Kuricas – atitinkamai 11,2 ir 11. Tritaškius jie meta 56,3 ir 45 proc taiklumu. „Barcelona“ krepšininkai už kauniečius pranašesni pagal daugelį statistikos rodiklių.

Svetislavo Pečičiaus auklėtiniai rungtyniauja kur kas rezultatyviau. Jie pelno 81,7 taško, o Lietuvos čempionai – 74.

Kauno ekipa akivaizdžiai lenkia oponentus pagal baudų metimų taiklumą. Žalgiriečiai šioje statistikos kategorijoje yra pirmi Eurolygoje – 85 proc. „Barca“ atakuoja 78,7 proc. tikslumu. Be to, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išprovokuoja daugiau pražangų – atitinkamai 22 ir 20,8.

Šioje kategorijoje Kauno komanda užima trečiąją vietą. Kauniečiai Eurolygoje nuo 2000 metų „Barcelona“ klubui pralaimėjo net 21 kartą, o varžovus nugalėjo tik penkis sykius. Praėjusį sezoną abukart triumfavo „Barca“ – 78:72 savo aikštėje ir 88:85 Kaune.

Kiek netikėtai Katalonijos klubas per 7 turus jau dukart suklupo Ispanijos čempionate – turėjo pripažinti Andoros ir Saragosos krepšininkų pranašumą. „Barcelona“ ACB lygoje žengia trečia.

Pažymėtina, kad „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas šiose rungtynėse gali įsiveržti į rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų trejetą. Šiuo metu veterano sąskaitoje yra 2992 taškai, o rezultatyviausiųjų sąraše Paulius yra ketvirtas.

Trečioje pozicijoje su 2998 taškais yra kitas aukštaūgis veteranas – „Real“ kapitonas Felipe „Reyesas“, kuris šį vakarą Belgrade taip pat bandys rinkti taškus metimais į „Crvena Zvezda“ krepšį.

Tiesa, didelio jo rezultatyvumo tikėtis sunku, nes ispanas Eurolygoje šį sezoną sužaidė vos 4 min. ir taškų nepelnė – aikštėje jis buvo pasirodęs per Kaune pralaimėtas rungtynes.

Verta paminėti ir tai, kad ant kulnų F. Reyesui ir P. Jankūnui šiame sąraše lipa dar du žaidėjai. Penktoje vietoje esantis Georgios Printezis yra pelnęs 2984 taškus, o šeštoje pozicijoje esantis Sergio Llullas – 2902.

Rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas yra Juanas Carlosas Navarro (4152), antras sąraše žengia Vassilis Spanoulis (4050).

Eurolygos visų laikų rezultatyviausieji
(vieta, žaidėjas, komanda, sužaista rungtynių, pelnyta taškų, vid. taškų, kiek taškų pelnytų per 40 min.)

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai parodys penkerias Eurolygos 7-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 7 d.

18.45 val. „Zenit“ - „Chimki“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),
19.45 val. „Crvena Zvezda“ - „Real“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“),
21.00 val. „Olympiacos“ - „Anadolu Efes“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“);

Lapkričio 8 d.

19.45 val. „Žalgiris“ - „Barcelona“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),
21.30 val. ASVEL – CSKA (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)