Dar per rungtynes su „Fenerbahče“ pėdą susižeidęs ir tik po nuskausminimo įspūdingai laimėtame mače galėjęs rungtyniauti M. Grigonis vėliau nesitreniravo visą savaitę.

Panašu, kad Š. Jasikevičius gynėjo sveikata nerizikuos ir penktadienio mūšį su „Barcelona“ krepšininkas praleis.

„Marius dar nėra pasveikęs. Negaliu pasakyti, ar jis rytoj žais. Šiandien bandysime pažiūrėti, ar jis gali treniruotis su komanda visu 100 proc., nes po traumos kol kas to daręs nėra. Turi būti balansas, kiek mes galime rizikuoti. O gal jam dar gali pablogėti? Turime priimti faktą, kad dar tik lapkričio mėnesis ir žaidėjus versti žaisti – ne tas metas“, – mačo išvakarėse kalbėjo treneris.

Anot Š. Jasikevičiaus, „Žalgirio“ žaidimas be vidutiniškai 12,7 taško per mačą pelnančio M. Grigonio akivaizdžiai būtų kitoks.

„Vis tiek jis – vienas iš pagrindinių mūsų ginklų tiek puolime, tiek gynyboje. Jei gynyboje dar yra Thomas Walkupas, puolime mes prarasime daug taškų. Bet Eurolygoje tiek daug rungtynių, ir visi sveiki visą laiką nebus“, – pažymėjo jis.

Tiesa, Š. Jasikevičius atskleidė, kad į rikiuotę po traumos jau sugrįžo ir žaisti pasiruošęs yra gynėjas Rokas Jokubaitis.

Pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje kaip vienas iš kandidatų treniruoti Lietuvos rinktinę yra minimas Š. Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas. Rinktinės trenerio rinkimai įvyks kitą savaitę, lapkričio 12-ąją Kaune.

Pasak „Žalgirio“ stratego, su savo asistentu jis jau kalbėjosi apie variantą, jog D. Maskoliūnas gali treniruoti rinktinę – Šaras leido suprasti, kad tam neprieštarautų nei jis, nei klubas.

Visgi plačiau komentuoti to jis nepanoro.

„Kalbėjomės su Dariumi, bet plačiau komentuoti nenorėčiau. Visgi tai nėra mano daržas“, – teigė jis.

„Barcelona“ šiuo metu yra viena iš trijų Eurolygos turnyro lentelėje pirmaujančių komandų. Per šešerias rungtynes katalonai suklupo vos vieną kartą. Jie praėjusią savaitę nusileido kitai lyderių trejeto ekipai – Milano „Olimpia Armani“.

Savo ruožtu „Žalgiris“ (3/3) turnyro lentelėje yra aštuntas.

„Tai yra begalinis talentas, „Barcelona“ turi geriausių žaidėjų visose pozicijose. Ir turint omenyje tai, kad jiems dar trūksta traumuotų krepšininkų, sunku įsivaizduoti, kaip jie atrodys susirinkę visi. Manau, geriausia sudėtis Europoje“, – neslėpė Š. Jasikevičius.

Svečiams iš Barselonos dėl traumų ir toliau padėti negali gynėjai Thomas Heurtelis, Kevinas Pangosas, Pau Ribas, iš rikiuotės praėjusį savaitgalį ilgam iškrito ir puolėjas Victoras Claveras.

„Viskas prasideda nuo elementariausių dalykų – nuo to, kuo garsėja Pešičius. Gera gynyba, disciplina, fiziškumas“, – pažymėjo Šaras, kurio nestebina faktas, jog „Barcelona“ gerai atrodo ir be savo kelių įžaidėjų.

Vienas iš katalonų lyderių šį sezoną yra buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, vidutiniškai pelnantis po 10,7 taško ir atkovojantis po 4,7 kamuolio.

„Brandonas – begalinė energija, per vasarą dar labiau susitupėjęs. Žinote, jis jau pernai buvo išrinktas geriausiu „centru“ Europoje. Ir šį sezoną tikrai yra jei ne geriausias, tai tikrai tarp trijų geriausių“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Rungtynės penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje prasidės 20 val.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)