Kaip „BasketNews.lt“ teigė šios organizacijos vadovas Vydas Gedvilas, į stratego postą bus siūlomas 63-ejų Antanas Sireika, vadovaujantis „Šiaulių“ ekipai.

Rinktinei A. Sireika jau yra vadovavęs 2001-2006 metais, 2003-iaisiais jo vadovaujama nacionalinė ekipa tapo Europos čempione.

Anot V. Gedvilo, A. Sireika pats sutiko, jog jo kandidatūra būtų keliama , o jo kalbinti Rimas Kurtinaitis, Kęstutis Kemzūra ir Kazys Maksvytis tarp pretendentų vadovauti komandai būti minimi nepanoro.

Tiesa, paminėtina, kad trenerių asociacija LKF vykdomajame komitete turi tik 1 balsą iš 14, ir jis laikomas tik patariamuoju – į jį kiti komiteto nariai gali ir neatsižvelgti.

Savo ruožtu šiandien (antradienį) Kaune vykusiame renginyje LKF prezidentas Arvydas Sabonis kalbėti apie galimus pretendentus į rinktinės trenerio postą vengė, tik patvirtino, kad tarp jų nėra Eurolygai vadovaujančių specialistų.

Rinktinės vyriausiojo trenerio krėslas atsilaisvino, kai nacionalinę komandą po nesėkmingo pasaulio čempionato paliko Dainius Adomaitis.

Dabartinė LKF vykdomojo komiteto sudėtis

Arvydas Sabonis – prezidentas Lietuvos krepšinio federacija

Mindaugas Špokas – generalinis sekretorius Lietuvos krepšinio federacija

Algimantas Anužis – viceprezidentas, Lietuvos krepšinio veteranų lyga

Mindaugas Plūkas – viceprezidentas

Remigijus Milašius – Lietuvos krepšinio lyga

Remigijus Štaras – Nacionalinė krepšinio lyga

Vaidas Jurgilas – Regionų krepšinio lyga

Giedrius Gustas – MultiGyn moterų krepšinio lyga

Rolandas Skaisgirys – 3x3 krepšinio asociacija

Martynas Račkauskas – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga

Rimantas Cibauskas – Lietuvos studentų krepšinio lyga

Kęstutis Pilipauskas – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija

Vydas Gedvilas – Lietuvos krepšinio trenerių asociacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)