Vis dėlto LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas Krepšinis.lt tvirtino, jog Lietuva išlieka viena kandidačių priimti atrankos varžybas.

„Na, netiesa, laukiame lapkričio 15-os dienos. Jų klauskite, iš kur tą informaciją jie traukia, aš nieko apie tai nežinau. Netiesą rašo, laisva spauda, kas ką nori, tas tą rašo.

Niekas nesikeičia iš mūsų pusės, 15 dieną vyks FIBA posėdis, jo metu ir bus paskelbti organizatoriai, o 27 dieną bus traukiami burtai“, – Krepšinis.lt kalbėjo M. Špokas.

Birželio 23-28 dienomis vyksiančias atrankos varžybas LKF norėtų priimti Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Vien už teisę rengti šešių komandų turnyrą Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) prašo 2,1 mln. eurų vienkartinio mokesčio.

LKF vertinimu, iš viso organizaciniai kaštai sudarytų apie 3 mln. eurų.

Lapkričio 15 d. FIBA turi nuspręsti, kurios keturios šalys rengs atrankos turnyrus. Juose grumsis 24 komandos, o kelialapius pelnys tik nugalėtojai. Varžybų burtai bus ištraukti lapkričio 27 d.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks kitų metų liepos 24 d. – rugpjūčio 9 d.

Primename, kad Lietuva po nepriklausomybės atkūrimo nėra praleidusi nė vieno olimpinio vyrų krepšinio turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)