„Perezas praėjusį sezoną skriaudė mus kiekviename Turkijos pirmenybių mače. Puikiai jį žinome, nes žaisdamas prieš mus jis buvo nuostabus. Ko gero rungtyniaudamas prieš „Fenerbahče“ penktadienį jis vėl pasijaus kaip namuose bei sužais geriausias savo rungtynes“, – dar ketvirtadienį buvusio Bandirmos „Banvit“ įžaidėjo proveržį prognozavo M. Gherardini.

Šią savaitę į rikiuotę sugrįžęs A. Perezas ant parketo Stambule praleido 20 minučių, pelnė 7 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 6 naudingumo balus – visa tai yra jo karjeros Eurolygoje rekordai. Atakų organizatorius padėjo klubui solidžiai pradėti susitikimą, kurį galiausiai pavyko laimėti 79:76.

„Žaidėme su didele energija ir fiziškumu nuo pat pirmųjų minučių. Turėjome pakilimų ir nuopolių – 19 klaidų žaidžiant prieš „Fenerbahče“ išvykoje tikrai nėra idealu, bet manau, jog kovingumas ir valia niekada nepasiduoti parodė, kokia komanda mes esame“, – sakė A. Perezas, kuris pirmojo kėlinio pradžioje atliko tris rezultatyvius perdavimus trejose atakose iš eilės.

„Treneris parodė pasitikėjimą manimi leisdamas žaisti starto penkete, todėl norėjau pasinaudoti galimybe kuo įmanoma geriau. Žaidžiau savo žaidimą ir stengiausi būti agresyvus puolime. Man tai sekėsi neblogai“, – teigė 26-erių atletas, kurio pasirodymu buvo patenkintas ir Šarūnas Jasikevičius, tiesa, pasigedęs jo geresnių sprendimų antroje susitikimo dalyje.

„Man atrodo, kad pirmoje pusėje Alexas žaidė gerai. Antroje pusėje pritrūko agresyvumo, jis pradėjo žiūrėti į šonus ir perdavimus dalinti, vietoje to, kad veržtis, atmesti, lįsti į vidurį ir kažką duoti komandai. Vis dėlto jam tai buvo pozityvus vakaras. Belieka laukti, kol tos pozityvios minutės pradės augti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Beveik dvi savaites nerungtyniavęs A. Perezas atskleidė, jog perprasti trenerio norus jam leido komandos stebėjimas iš šalies: „Jaučiu, kad įeinu į vėžes. Kai buvau iškritęs iš rikiuotės, turėjau galimybę stebėti komandą iš šalies. Manau, kad man tai labai padėjo. Tikiu, kad vis geriau perprantu sistemą ir žinau, ko treneris iš manęs nori. Turiu toliau dirbti.“

Dirbti dar tikrai yra kur, ypač gynyboje. A. Perezui sunkiai sekėsi sugaudyti Kostą Slouką, o varžovams statant užtvaras, jų apeiti negalėjęs meksikietis užsidirbdavo pražangas. Viena iš jų buvo netgi nesportinė – ketvirtajame kėlinyje ant parketo parbloškus Nando De Colo, kuris šiame mače iš viso pelnė 29 taškus.

„De Colo yra klastingas žaidėjas. Jis puikiai žino, kaip išprovokuoti kontaktą. Tai labai talentingas krepšininkas, kurį sustabdyti sudėtinga – reikia gintis kietai, bet nesiunčiant jo prie baudų metimo linijos. Norėjome, kad jis mestų per rankas. Tai yra viskas, ką galėjome padaryti“, – apie prancūzo žaidimą atsiliepė „Žalgirio“ naujokas.

Jei A. Perezui sėkmingesnis buvo mačo startas, priešingai vakaras klostėsi kitam legionieriui Zachui LeDay, kuris įsibėgėjo po truputį ir buvo efektyviausias tada, kai to labiausiai reikėjo. Puolėjas per 29 minutes pelnė 16 taškų, atkovojo 5 kamuolius bei surinko 17 naudingumo balų.

„LeDay akivaizdžiai bręsta. Jau žaisdamas Pirėjo „Olympiakos“ klube jis savo darbus atliko neblogai, o šiemet jis atrodo dar solidžiau. „Žalgiryje“ jis turėtų tapti elitiniu aukštaūgiu“, – prieš penktadienio rungtynes sakė apie susidomėjimą žalgiriečiu atskleidęs M. Gherardini.

Italo prognozėms racijos suteikęs aukštaūgis kalbėdamas apie pergalės Stambule priežastis akcentavo, jog svarbiausia buvo visiems išlikti kartu: „Tiesiog kovojome ir likome vieningi iki pabaigos. Nenustojome tikėti, todėl reikalai pradėjo klostytis mums palankia linkme. Štai kas nutinka, kai komanda žaidžia išvien.“

Ypač kovingu Z. LeDay tapo po ilgosios pertraukos. Paklaustas apie savo psichologinį nusiteikimą lemiamoje rungtynių stadijoje, amerikietis sutiko su kapitono Pauliaus Jankūno pasiūlytu atsakymu – tiesiog reikėjo pelnyti taškus. Per antrąją rungtynių dalį puolėjas jų surinko 12 ir svariai prisidėjo prie to, kad viltis laimėti liktų gyva.

„Reikėjo naudotis savo pranašumais ir rinkti taškus. Kovoti. Turėjau pranašumų prieš varžovus ir turėjau kovoti. Žinojome, kad tai dviguba savaitė ir išvykoje bus labai sunku, bet reikia pasirūpinti savo kūnu ir pasiruošti kovai. Tai mes ir padarėme“, – dėstė Z. LeDay, apie kurio pranašumus po rungtynių prabilo ir Š. Jasikevičius.


„Varžovai pradėjo dažnai keistis dengiamaisiais, o Zachas prieš kai kuriuos žaidėjus turėjo pranašumą. Tiesa, per 48 valandas jį labai sunku paruošti prieš „Fenerbahče“ dvigubinimo sistemas ir taip toliau“, – sakė vyriausiasis Lietuvos čempionų treneris.

Lemiamu metu Z. LeDay sužibėjo ir gynyboje. Lemiamos „Fenerbahče“ atakos metu jis po krepšiu sustabdė gerokai už save aukštesnį Janą Vesely bei leido Mariui Grigoniui įtvirtinti pergalę baudų metimais. Kalbėdamas apie savo gynybą baudos aikštelėje, atletas teigia, jog su laiku jis savimi pasitiki vis labiau.

„Nėra lengva, bet nemažai išmokau dar savo pirmaisiais metais Eurolygoje. Prisimindamas sezoną Graikijoje ir turėdamas omenyje tai, ką man sako treneris Šaras, darau viską, kad išnaudočiau savo kūną kuo geriau. Turiu pranašumų, o bene didžiausias iš jų yra tai, jog esu greitas“, – atsisveikindamas tarė vienu „Žalgirio“ lyderių tapęs legionierius.

Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai žais po savaitės, kai namie surems ginklus su „Barcelona“.

Eurolygos rikiuotė po 6 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.CSKA5177
2.Barcelona5154
3.Armani5120
4.Maccabi4243
5.Chimki4214
6.Anadolu Efes4210
7.Baskonia3348
8.Žalgiris3314
9.Panathinaikos3312
10.Bayern337
11.Real33-19
12.ASVEL33-41
13.Crvena Zvezda24-4
14.Olympiakos24-29
15.Zenit24-71
16.ALBA15-32
17.Fenerbahce15-37
18.Valencia15-66

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)