Eurolygos sezono starte „Fenerbahče“ per penkis turus iškovojo vos vieną pergalę, o L. Westermanno statistikos rodikliai yra itin kuklūs: vidutiniškai 1 taškas, 1,5 atkovoto kamuolio ir 1 klaida per kiek daugiau nei 8 minutes. Nepaisant to, 27-erių atletas naujoje komandoje jaučiasi pritapęs neblogai.

„Sezono pradžia yra sunki, bet manau, kad pats pritapau neblogai. Jaučiuosi gerai. Nežiūrint į rezultatus, viskas yra gerai. Tai yra sudėtinga situacija. Žinojau, kad ši situacija tokia ir bus. Pralaimėjimas čia nėra variantas. Dar kartą mečiau sau iššūkį ir esu laimingas čia būdamas, tačiau reikia nuveikti dar daug darbų“, – kalbėjo L. Westermannas.

Atakų organizatorius gynė „Žalgirio“ garbę 2016-2017 bei 2018-2019 metų sezonuose. Po pirmojo sezono Kaune jis išvyko į Maskvos CSKA, o sugrįžo išsigydęs sunkią traumą. Praėjusį sezoną vėl tapęs vienu Lietuvos čempionų lyderių, L. Westermannas sulaukė patrauklaus „Fenerbahče“ pasiūlymo. Nepaisant patrauklumo, priimti pasiūlymą buvo sudėtinga.

„Buvo sunku. Žmonės galvoja, kad išvykti buvo paprasta, tačiau su Kaunu turiu ypatingą ryšį, todėl net ir „Fenerbahče“ pasiūlymą priimti yra sudėtinga. Aš labai myliu Kauną, nebūčiau jo palikęs dėl jokio kito pasiūlymo. Kalbėdamas apie Kauną vis dar esu jautrus, tačiau esu laimingas būdamas čia.“

Buvęs žalgirietis pripažino, jog antrosios skyrybos su Kaunu buvo sudėtingesnės už pirmąsias.

„Pirmame sezone turėjau gerų akimirkų, tačiau antrasis sezonas buvo ypatingas. Atvykau sezono metu, gavau šansą po traumos. Esu labai dėkingas už galimybę. Esu dėkingas visiems kauniečiams. Šį kartą išvykti buvo sunkiau.

Pastaraisiais metais „Žalgiris“ yra labai sėkminga komanda. Kaip ir minėjau, palikti tokią komandą galima tik dėl trijų stipriausių Eurolygos klubų pasiūlymų.

„Žalgiris“ Europoje taip pat yra didelė komanda, tačiau norėjau išmėginti save čia, laimėti titulus, dirbti su Željko Obradovičiumi, žaisti su tokiais žaidėjais kaip Janas Vesely ar Kostas Sloukas. Tai buvo sunkus sprendimas, bet gerai, kad jį priėmiau“, – dėstė L. Westermannas.

– Kas „Fenerbahče“ ekipai neveikia sezono starte?

– Yra daugybė taisytinų dalykų, bet nereikia pamiršti, jog esame nauja komanda. Turime tris naujokus, kurie turi atlikti pagrindinius vaidmenis. Janą Vesely nėra 100 procentų pasiruošęs, Joffrey Lauvergne'ą ir Nikola Kaliničių taip pat kamuoja traumos.

Be to, nuolat žaidžiame svečiuose. Kai išgyveni sunkumus, gerai žaisti namuose, padedant saviems sirgaliams. Dabar to neturėjome. Namuose tik 2 mačus turėjome ir Turkijos čempionate. Tai yra sudėtinga. Dabar turėsime kelis susitikimus namuose. Tikiuosi, jog rasime raktą į pergales.

– Ar pralaimėjimai paveikia žaidėjus psichologiškai?

– Žinoma. Turime grįžti į savo vėžes, įgyti pasitikėjimą savimi, pasitikėjimą bendraklubiais, tapti vieninga komanda. Tai nėra lengva, bet mes kiekvieną dieną dirbame ir žinome, kad kai pasieksime lygį, kurio iš mūsų tikimasi, mes galime padaryti daugybę žalos.

– Kaip svarbu sunkiu metu turėti tokį trenerį kaip Željko Obradovičius?

– Tai yra labai svarbu. Juo pasitikime labiau nei bet kuo kitu. Jis labai mums padeda atgauti pasitikėjimą savimi. Tuo pačiu metu jis išdėsto ir visas klaidas, kurias padarome. Manau, jog kiekvienas iš mūsų ras būdą būti geresniu. Pirmiausia, tai turiu padaryti aš. Kai tai nutiks, komanda bus daug geresnė.

– Kokių matote panašumų tarp Željko Obradovičiaus ir Šarūno Jasikevičiaus?

– Panašumų yra. Negali jų paslėpti. Tiesa, yra ir daug skirtumų. Kiekvienas treneris turi savo filosofiją ir metodus, kaip šią filosofiją pritaikyti aikštėje. Žinoma, skiriasi taktikos... Sakyčiau, kad šie treneriai turi tiek pat panašumų, kiek ir skirtumų. Galima juos lyginti, bet tuo pačiu ir negalima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)