„Sakiau savo žaidėjams, kad „Žalgiris“ mums yra pavyzdys. Jie suprato, kad privalome atsverti kauniečius savo pastangomis, spaudimu, kova dėl atkovotų kamuolių. Rungtynių pabaigoje būtent tai ir padarėme, taip nusipelnydami pergalės“, – po dvikovos teigė specialistas, 2012-2013 metais stovėjęs prie etatinių Lietuvos čempionų vairo.

Eurolygos naujokai trečiadienį ypač padirbėjo gindamiesi, numušdami „Žalgirio“ pataikymą „iš žaidimo“ iki 33 proc., išrašydami 8 blokus ir perimdami 11 kamuolių.

„Žalgiris“ naudoja skirtingas gynybos sistemas, o mes paprastai elgiamės kitaip, laikomės vieno plano. Bet žinodami, kokie geri metikai yra Artūras Milaknis ir Marius Grigonis, šiek tiek pakeitėme savo įprastą gynybos schemą. Taip pat bandėme dominuoti baudos aikštelėje, neleisti varžovams lengvai užsiimti patogių pozicijų. Pavyko neblogai, ir kitos išeities mūsų komandai nėra norint laimėti. Nesame Madrido „Real“, nesame tokie talentingi, kad rinktume po 100 taškų“, – vertino J. Plaza.

Tiesa, viena A. Renfroe nesąmonė likus dviem sekundėms iki ketvirto kėlinio pabaigos galėjo nubraukti visą kibirais „Žalgirio“ arenoje laistytą prakaitą.

„Zenit“ pirmaujant 62:59 Lukas Lekavičius pergudravo 33-ejų gynėją išprovokuodamas jo pražangą savoje aikštės pusėje. Pasitarę teisėjai nusprendė, kad taisyklės buvo pažeistos metimo metu, o „Žalgirio“ įžaidėjas šaltakraujiškai realizavo visus tris baudų metimus, išlygindamas santykį.

„Dar nemačiau vaizdo įrašo, bet net jei tai nebuvo tikras metimas, teisėjų logiką galima suprasti. Faktas tas, kad mes toje situacijoje suklydome. Suklydo A. Renfroe, kad ir koks patyręs bebūtų, kad ir kaip aš jį mylėčiau“, – rankomis skėstelėjo J. Plaza.

Tik veterano klaida „Zenit“ brangiai nekainavo – viso labo vieną kitą papildomą prakaito litrą.

Euforija, kuri buvo apėmusi „Žalgirio“ areną, pratęsime nuslopo greičiau nei per penkias minutes, mat svečiams iš Rusijos neprireikė nė tiek laiko, kad užsitikrintų pergalę.

„Esu dvigubai laimingas dėl tokios pabaigos. Geriau už mane žinote, kad komanda, kuri išplėšia pratęsimą, paprastai įgauna psichologinį pranašumą. Mano žaidėjai pademonstravo puikų charakterį ir tikėjimą nepalūždami tokioje sunkioje situacijoje“, – didžiavosi treneris.

Kad „Zenit“ tvirtybė lemiamomis minutėmis – ne atsitiktinumas, jo auklėtiniai įrodė jau antrą kartą. Trečiame Eurolygos ture naujokai taip pat išvykoje labai panašiomis aplinkybėmis mačo pabaigoje prarado persvarą prieš Pirėjo „Olympiakos“, bet vis tiek sugebėjo laimėti pratęsimą.

Šįkart mačo herojumi tapo lenkas Mateuszas Ponitka, padaręs tai, kas 2018-aisiais nepavyko jo tautiečiui Adamui Waczynskiui, Kaune tempusiam J. Plazos treniruojamą „Unicaja“ į priekį.

26-erių puolėjas pelnė 19 taškų (beveik visus – po pertraukos) ir atkovojo 7 kamuolius.

Nors „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius, širsdamas ant lenko nesužiūrėjusių Mariaus Grigonio, Edgaro Ulanovo ir Artūro Milaknio, sakė, kad pats dar dabar pajėgtų efektyviau nuo jo apsiginti, J. Plaza mano komandoje turintis bręstantį „didį žaidėją“.

„Kai kurie žmonės abejojo mano sprendimu pasikviesti jį į komandą. Dabar jie patys pirmi liaupsina Mateuszą. Ką gi, tokia žmogaus prigimtis.

Mateuszą žinau nuo tų laikų, kai jis žaidė Ispanijoje. Jis turi labai daug perspektyvų, tikiuosi, padėsiu jas atskleisti. Jis turi daug ginklų ir pradeda juos atrasti. Manau, gana greitai jis virs didžiu žaidėju“, – pažymėjo „Zenit“ strategas.

Jo ekipa pergalių ir pralaimėjimų balansu pasivijo „Žalgirį“ (abu – 2/3), nors vis dar gerokai nusileidžia bendru įmestų ir praleistų taškų skirtumu. Dėl pastarojo kauniečiai Eurolygos lentelėje rikiuojasi dešimti (+11), o „Zenit“ yra 14-as (-54).

Svečiai Kaune vertėsi be traumuoto kapitono Jevgenijaus Voronovo ir Andrejaus Zubkovo, „Žalgiriui“ vis dar nepadėjo Rokas Jokubaitis.

Pirmąją šio sezono „dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ užbaigs penktadienį maču svečiuose su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Eurolygos rikiuotė po trečiadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Barcelona5067
2.CSKA4160
3.Anadolu Efes4126
4.Chimki4126
5.Armani Olimpia417
6.Bayern3240
7.Maccabi3218
8.ASVEL32-32
9.Baskonia2315
10.Žalgiris2311
11.Olympiakos23-4
12.Panathinaikos23-4
13.Madrid23-33
14.Zenit23-54
15.Crvena Zvezda14-16
16.ALBA14-18
17.Fenerbahče14-34
18.Valencia05-75


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)