Po pralaimėjimo rūbinėje kalbinti žalgiriečiai labiausiai akcentavo gerą varžovų gynybą bei nesugebėjimą „Zenitui“ atsakyti tuo pačiu.

„Pralaimėjome geresnei komandai kuri žaidė fiziškiau. Jie išmušė mus iš puolimo, visiškai mus pristabdė nuo pat galinės linijos, gynėjai agresyviai pasitikdavo mūsų mažus su kontaktu, kas labai sulėtino mūsų tempą puolime. Buvo daug lėtos improvizacijos, o mūsų stiprybė, kai kamuolys daug vaikšto ir būna daug prasiveržimų, perdavimų, metimų, atkovotų kamuolių puolime. „Zenit“ tai padarė daugiau“, – pralaimėjimo priežastis vardino Edgaras Ulanovas.

Puolėjas pelnė 12 taškų ir kartu su Zachu Leday buvo rezultatyviausias kauniečių gretose. Tiesa, E. Ulanovas 10 taškų pelnė iki didžiosios pertraukos, o antroje rungtynių pusėje daugiausiai buvo plakamas Šarūno Jasikevičiaus dėl prasto žaidimo puolime prieš lenką Mateuszą Ponitką.

Pabaigoje M. Ponitka labai gerai žaidė, nepaisant to, kad pradžioje buvo prisirinkęs pražangų, atkovojo svarbius kamuolius, padarė prakirtimus, provokavo pražangas, buvo stiprus postūmis „Zenitui“ ir nulėmė rungtynes“, – apie 19 taškų ir 27 naudingumo balus surinkusio varžovų lyderio žaidimą kalbėjo E. Ulanovas.

Marius Grigonis po pralaimėjom rūbinėje gyrė gerai rungtynėms pasiruošusius priešininkus ir pažymėjo savo komandos koncentracijos stoka. Gynėjas nebaigė rungtynių dėl susirinktų pražangų.

„Sunku pasakyti, kas nesiklijavo. Jie buvo labai gerai pasiruošę rungtynėms, gerai žaidė „step-out'ą“, tą ispanišką gynybą, kur padeda nuo stiprios pusės. Mane porą kartą prigavo, ką turėjau įskaityti, o paskui buvo sunku padėti komandai nuo suolo.

Buvo daug atkarpų kai strigome, norėtųsi, kad kamuolys judėtų, bet ir varžovai prieš mus ruošiasi. Ką aš galiu pasakyti? Eisime, dirbsime, reikia tas mintis vyti ir žaisti su „Fenerbahče“.

Jeigu M. Ponitka tik kerta ir veržiasi, nemeta, kovoja kamuolius, išnaudoja savo stipriausias puses. Nežinau, ką galiu pasakyti, banaliai tik – koncentracija. Vienas užmigo, kitas užmigo, nepasimoko iš kito klaidos. Pralaimėjome tas rungtynes, kurias turėjome laimėti', – trumpą komentarą reziumavo 10 taškų įmetęs M. Grigonis.

Žalgiriečiai antras rungtynes iš eilės turėjo problemų su aukštu fiziškumu pasižyminčią komanda. E. Ulanovas pripažino, kad treneriai, ruošdamiesi mačui, daug tai akcentavo, tačiau įgyvendinti rungtynėse to nepavyksta.

„Paruošti viską kuo geriau reikia. Aišku, žiūrėjome vaizdo įrašus, akcentavo tikrai treneriai ir antras rungtynes iš eilės mus baudžia ties tuo. Kiek pamokų reikia priimti, kad tai pasikeistų? Nežinau. Tikėkimės, kad neleisime varžovams kitą kartą ateiti ir taip mus apstumdyti“.

„Varžovas irgi nekvailas, nori atimti mūsų kamuolio judėjimą, priversti mus ilgiau galvoti, sustoti, bandyti kažkokius sunkesnius perdavimus atlikti ir panašiai. Šiandien labiausiai truko agresijos, galbūt turėjome po apsikeitimo atakuoti agresyviau, o nesustoti su kamuoliu, pradėti kažką sukurti kitam pranašumą. Viską pažiūrėsime, nėra kada čia liūdėti, turime ruoštis kitoms rungtynėms, kurios irgi yra svarbios“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Šį penktadienį 19 val. 45 min. žalgiriečiai svečiuose kausis su netikėtai Eurolygos turnyro lentelės dugne esančiu Stambulo „Fenerbahče“ (1/4) klubu, lenkiančiu tik Valensijos „Basket“ (0/5).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)