2014-aisiais į NBA iš Madrido „Real“ išvykęs 208 cm ūgio puolėjas praėjusią vasarą Europos krepšinio rinką sudrebino savo ne tik dėl savo sprendimo sugrįžti į Senąjį žemyną, bet ir dėl to, kad pasirinko principinių Karališkojo klubo varžovų gretas.

Toks N. Mirotičiaus pasirinkimas plačiai aptarinėtas žiniasklaidoje, juo stebėjosi „Real“ fanai, buvę komandos draugai. Visgi laikui bėgant nuostaba matant puolėją su „Barcelonos“ marškinėliais vis mažėja – belieka tik žavėtis, kaip greitai krepšininkas pritapo katalonų kolektyve ir ėmėsi lyderio vaidmens.

Kalbėdamas su „Sport Klub“ N. Mirotičius paaiškino, kas jam labiausiai nepatiko NBA lygoje ir kas viliojo sugrįžti į Europą.

„Eurolygos lygis sparčiai kyla. Yra daug panašių dalykų į NBA, matosi ir tai, kad Europoje bandoma kopijuoti būtent NBA lygą, kas tikrai nėra blogai. Tačiau Eurolyga – tai komandinis sportas, grupinis krepšinis. Ne toks kaip NBA, kur koncentruojamasi į asmeninę statistiką. Jeigu atvirai, aš pasiilgau būtent komandinio krepšinio“, – tvirtino Ispanijos pilietybę turintis juodkalnietis.

„Be to, iki šiol taip ir nesu laimėjęs Eurolygos – noro tai padaryti tikrai turiu, o Barselonoje yra ir galimybių“, – pridūrė jis.

Per pirmuosius 4 turus „Barcelona“ Eurolygoje skynė tik pergales, o N. Mirotičius per rungtynes vidutiniškai pelnė po 20 taškų, atkovojo po 5,8 kamuolio ir rinko po 18,5 efektyvumo balo.

„Penkeri metai NBA buvo geri, ypač dveji paskutiniai. Tai buvo žingsnis pirmyn, tačiau man kažko trūko. Buvau svarbus rotacijos žaidėjas, bet NBA lygoje kiekviena komanda turi savo superžvaigždę, o aš buvau trečias arba ketvirtas krepšininkas. Norėjau daugiau, būti lyderiu“, – aiškino N. Mirotičius, NBA lygoje per susitikimą vidutiniškai rinkęs po 12,3 taško ir 5,9 atkovoto kamuolio.

Penktojo Eurolygos turo rungtynes šį vakarą „Barcelona“ namie žais su Valensijos „Basket“. Į Kauną N. Mirotičius su katalonų klubu atvyks kitą savaitę – su „Žalgiriu“ Barselonos ekipa žais 7-ojo turo mačą.

NBA lygoje N. Mirotičius atstovavo Čikagos „Bulls“, Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Milvokio „Bucks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)