Rusijos komanda per 4 turus iškovojo vieną pergalę ir užima priešpaskutinę, 17-tą vietą. Vienintelį kartą „Zenit“ laimėjo Pirėjuje, kai 77:68 palaužė „Olympiacos“ ekipą.

„Žalgiris“ po pergalės prieš Vilerbano ASVEL 70:56 pakilo iki 9-ojo turnyro lentelės laiptelio.

Pagal dalį statistikos rodiklių pranašesnis Kauno klubas, tačiau keliose statistikos kategorijose geriau atrodo Sankt Peterburgo krepšininkai. Žalgiriečiai kur kas geriau ginasi. Jie į savo krepšį praleidžia tik po 71 tašką. Tai yra antras rezultatas Eurolygoje. Kauniečius lenkia tik „Barcelona“ (vid. 69,0).

J. Plazos auklėtiniai leidžia oponentams įmesti po 82 taškus. „Žalgirio“ žaidėjai daug taikliau meta tritaškius (atitinkamai 39 ir 31 proc.) bei baudas (81 ir 73 proc.). Pagal šį statistikos komponentą mūsiškiai rikiuojasi antri.

Tačiau „Zenit“ atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų – vid. 18,3 ir 14,3, dažniau vagia kamuolius iš varžovų – 7,3 ir 5,5, blokuoja daugiau metimų – 2,8 ir 1,0.

Rusijos komandos gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai rungtyniauja sunkusis puolėjas iš JAV Willas Thomasas. Jis pelno po 11 taškų, atkovoja 5,8 kamuolio, tritaškius meta 50 proc. tikslumu, renka 14,3 naudingumo balo.

Lengvasis puolėjas lenkas Mateuszas Ponitka, kuris buvo patekęs ir į „Žalgirio“ radarus, pelno 10,8 taško, sukaupia 13,8 naudingumo balo.

Prieš sezoną buvo tikimasi, kad „Zenit“ lyderiu taps buvęs Madrido „Real“ vidurio puolėjas Gustavo Ayonas, bet meksikietis dabar stringa – įmeta 8,7 taško.

„Žalgiris“ su „Zenit“ Eurolygoje tarpusavyje susitiks pirmą kartą. J. Plaza Kauno ekipą treniravo 2012-2013 metų sezoną. Tuomet žalgiriečiai pateko į antrąjį etapą (Top 16). Jie tada laimėjo 14 dvikovų, patyrė 10 nesėkmių. Tuomet iš dabartinių „Žalgirio“ žaidėjų rungtyniavo tik Paulius Jankūnas.

Šią savaitę Eurolygos komandos sužais po du mačus. „Žalgiris“ penktadienį 6-ojo turo rungtynėse Stambule išbandys jėgas su „Fenerbahce“.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai iš viso parodys penkerias 5-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Spalio 29 d.

18.45 val. „Chimki“ – „Panathinaikos“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);
21.00 val. ALBA – „Armani“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

Spalio 30 d.

18.45 val. CSKA – „Olympiacos“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“);
19.45 val. „Žalgiris“ – „Zenit“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);
22.00 val. „Barcelona“ – „Valencia“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)