Prienų „CBet“ pralaimėjimo kartėlio nepatiria jau daugiau nei mėnesį, o skaičiuojant LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynes iškovojo šešias pergales iš eilės.

Sekmadienį „CBet“ svečiuosis čempionų stovykloje ir kovos su pirmenybių lyderiu „Žalgiriu“, bet net ir šiame susitikime svečiai iš Prienų lengvo pasivaikščiojimo lygos lyderiams nežada.

„Žalgiris“ turi įtemptą tvarkaraštį, ypatingai šį sezoną, – kalbėdamas su lkl.lt sakė „CBet“ treneris Mantas Šernius. – Jaučiame turintys šiokį tokį šansą, kad treneris duos pailsėti lyderiams, rotuos visus žaidėjus. Būtent ta situacija Prienai kartą pasinaudojo praėjusį sezoną, bandysime ir šį“.

„CBet“ pastarąjį kartą suklupo rugsėjo 24 dieną namuose, kai 78:87 pralaimėjo Vilniaus „Rytui“. Po to sekė keturios pergalės LKL čempionate ir sekmadienio rungtynes „CBet“ pasitinka trečiojoje turnyro lentelės pozicijoje.

„Kaip treneris labiausiai žiūriu į žaidimą. Tos pergalės kol kas su avansu, tikrai turime erdvės gerinti žaidimą, – patikino M. Šernius. – Turime pavyzdžių, kad ir pernai, kai komandos turėjo geras serijas, bet krito į duobes. Turime iš to mokintis“.

Ryškiausiai „CBet“ komandoje spindi Arnas Velička. Vos 19-os sulaukęs gynėjas yra naudingiausias lygos žaidėjas (vid. 20,7 balo) ir sekmadienį turės ypatingas rungtynes – A. Velička kaip ir traumuotas 18-metis Tomas Digbeu priklauso „Žalgiriui“, bet paskolinti Prienų klubui.

„Jis kiekvienoje komandoje ir jaunimo rinktinėse buvo lyderis, – savo įžaidėją įvertino M. Šernius, kuris vasarą į Prienus persikėlė iš „Žalgirio“ dublerių. – Vis dėlto jis dar turi tobulėti tose vietose, kurios nematomos statistikos protokole. Mes kartu su treneriais po kiekvienų rungtynių karpome jo klaidas ir susėdę aiškinamės. Vyksta didelis darbas“.

Ypatingos rungtynės laukia ne tik trenerio ir A. Veličkos. 20-mečiui Lukui Uleckui tai bus pirmas susitikimas su „Žalgiriu“, kurio sistemoje augo ir kuriam atstovavo iki pat rugsėjo vidurio.

Prienų komandai atstovauja ir 22-ejų Martynas Varnas, kurio sutartis su „Žalgiriu“ baigėsi praėjusią vasarą.

„Jei kiekvienas žaidėjas siekia žaisti „Žalgiryje“, „Ryte“ ar net NBA, privalome mokytis iš tokių rungtynių, – į sekmadienio susitikimą žvelgė M. Šernius. – Kuo daugiau bus tokių dvikovų, tuo mes kaip komanda galėsime geriau tobulėti“.

Prienų klubas laimėjo paskurinį susitikimą su „Žalgiriu“ – balandžio mėnesį namuose pranoko čempionus 81:76. Tai buvo vienas iš keturių „Žalgirio“ patirtų pralaimėjimų LKL čempionate praėjusį sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)