Jame 18-metis K. Kriisa buvo rezultatyviausias, pelnė 23 taškus, tačiau jo rezultatyvaus žaidimo „Žalgiriui-2“ nepakako.

Pergales ir toliau VIKINGLOTTO-NKL pirmenybėse skinanti Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (7-0) po atkaklios kovos 68:61 (17:13, 12:17, 21:19, 18:12) palaužė svečius iš Kauno (4-3) bei išliko vienintele NKL komanda, nepatyrusia nė vieno pralaimėjimo.

Itin atkakliame mače susitikimas vyko taškas į tašką visų rungtynių metu. Trečiajame kėlinyje svečiai po 5 iš eilės Pauliaus Murausko taškų ir taiklios Kerro Kriisos baudos buvo pabėgę 8 taškų persvara (39:31), bet marijampoliečiai greitai grįžo į rungtynes.

Martynas Zigmantavičius pataikė iš toli, Aurimas Kieža pataikė dvitaškį, Edvinas Jezukevičius pelnė dar 4 taškus ir po spurto 9:0 į priekį jau išsiveržė 40:39.

Ketvirtojo kėlinio viduryje M. Zigmantavičius realizavo baudas ir rezultatą išlygino. Jau netrukus E. Jezukevičius pridėjo metimą iš vidutinio nuotolio, o likus kiek daugiau nei minutei, dar vieną dvitaškį pataikė M. Zigmantavičius ir „Sūduva-Mantinga“ įgijo 4 taškų persvarą – 65:61.

Marijampoliečiai likusią rungtynių dalį sėkmingai apsigynė, o galutinai pergalę įtvirtino taikli M. Zigmantavičiaus bauda (66:61).

Rungtynes paįvairino ir puikūs Justino Jogmino epizodai, kuris vien per pirmąją mačo dalį atliko 3 dėjimus ir blokavo 2 varžovų metimus.

Marijampoliečių gretose rezultatyviausiai žaidęs M. Zigmantavičius pelnė 20 taškų (6/10 dvit., 1/5 trit., 5/6 baudos), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas bei du kartus suklydo.

„Sūduva-Mantinga“: Martynas Zigmantavičius 20 (6/10 dvit.,8 rez. perd.), Justinas Jogminas 15 (6/7 dvit., 9 atk. kam.), Edvinas Jezukevičius 12 (2/2 dvit.).

„Žalgiris-2“: Kerras Kriisa 23 (1/7 dvit., 6/11 trit.), Dominykas Stenionis 12 (5/6 metimai), Paulius Murauskas 8 (1/4 dvit., 2/7 trit., 11 atk. kam.).

Primename, kad mūšiui su ASVEL pirmą kartą Eurolygos mačui buvo registruotas 18-metis Kerras Kriisa, pasitelktas iš dublerių ekipos.

Estas dvikovos pabaigoje debiutavo prestižiniame žemyno turnyre kartu su Karoliu Lukošiūnu ir pelnė pirmąjį savo tašką baudos metimu. Emocinga jaunuolio reakcija po pataikytos baudos pralinksmino Š. Jasikevičių.

„Jeigu žaidėjas tik debiutavęs pilnoje arenoje kelia pirštą į viršų, matosi, kad yra tikrai gyvas, ne estiškas bachūras. Aišku, ir ovacijos arenoje buvo įspūdingos, net apstulbau. Nežinau, ar jis paprastai greitai užmiega, bet man tokioje situacijoje nebūtų lengva nueiti miegoti“, – šypsojosi treneris.

Kerras Krisa
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)