„Rytas“ lieka antroje „Betsafe–LKL“ čempionato pozicijoje, „Šiauliai“ nusmuko į septintąją vietą.

„Rytas“ nuo varžovų pabėgo tik ketvirtajame kėlinyje. Cameronas Bairstow pataikė du dvitaškius, Deividas Sirvydis pridėjo tritaškį ir „Rytas“ nutolo rekordine 13 taškų persvara – 76:63 (33-ąją min.)

Netrukus M. Echodas surinko dar 6 taškus paeiliui ir „Ryto“ pranašumas nebekėlė abejonių – 82:65 (35-ąją min.).

Kai M. Echodas likus keturioms minutėms dėjimu sudrebino krepšį ir pagerino karjeros „Ryte“ rezultatyvumo rekordą, šeimininkai nutolo 87:65. Netrukus suolelio link patraukęs aukštaūgis sulaukė atsistojusios publikos aplodismentų.

Ligšiolis M. Echodo karjeros „Ryte“ rekordas siekė 22 taškus. Geriausias jo pasirodymas „Betsafe–LKL“ užfiksuotas, kai aukštaūgis atstovavo „Šiauliams“ – pelnė net 38 taškus.

„Žaidimas ketvirtajame kėlinyje visai išsiderino, buvome pavieniai, užmiršę elementarius dalykus, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Neturime tiek brandumo ir proto, kaip išeiti iš situacijų. Gavome gerą pamoką, tik apmaudu – norėjome susikauti“.

„Šiauliai“ puolime atkovojo net 22 kamuolius ir pasiekė naują sezono rekordą lygoje.

„Ir mūsiškiai pasikovė, ir varžovai klydo, gal nemėgsta kontakto. Tai buvo abipusis nuopelnas – vieni kaunasi, kiti atleidžia“, – teigė A. Sireika.

„Rytas“: Martynas Echodas 24 taškai (11/13 dvitaškių), Deividas Sirvydis 14, Cameronas Bairstow 12, Eimantas Bendžius 11.

„Šiauliai“: Rokas Gustys 18 (8 atk. kam.), Keronas DeShieldsas 12, Antanas Udras 9.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS60
2.RYTAS61
3.CBET42
4.LIETKABELIS32
5.NEPTŪNAS34
6.JUVENTUS24
7.ŠIAULIAI24
8.NEVĖŽIS25
9.PIENO ŽVAIGŽDĖS25
10.DZŪKIJA14


Mačą stebėjo „Šiaulių“ žaidėjo Roko Gusčio širdies draugė Aušrinė Sabonytė.

Aušrinė Sabonytė

Vilniaus „Ryto“ stovykloje nuotaikos prieš šias rungtynes nebuvo pačios pozityviausios – skaičiuojant mačus Europos taurėje ir „Betsafe–LKL“, vilniečiai buvo pralaimėję keturis susitikimus iš pastarųjų penkių, o tarp jų – ir principiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)