20:14 pirmą kėlinį prieš „Žalgirį“ laimėję Eurolygos naujokai vėliau praleido varžovų spurtą 0:14 ir buvo įveikti rezultatu 70:56.

Z. Mitrovičiaus nuomone, kai kuriuos taktinius ėjimus svečiams pavyko atlikti pagal planą, tačiau kauniečių kalibras buvo didesnis.

„Rungtynės mums nebuvo blogos, kontroliavome žaidimo tempą. Bet ketvirto kėlinio pradžioje atsilikdami 45:53 nepataikėme gal penkių metimų iš eilės, įskaitant ir iš po krepšio. „Žalgiris“ tuo pasinaudojo ir vėl atitrūko – mums tai buvo rungtynių pabaiga“, – sakė 49-erių juodkalnietis.

Paklaustas, kas jo auklėtiniams nutiko antrame kėlinyje, kai jie daugiau nei 5 min. nesugebėjo pelnyti taškų, specialistas trūktelėjo pečiais.

„Nutiko „Žalgiris“. Ši komanda yra viena iš favoričių patekti į atkrintamąsias varžybas. Jiems pirmasis kėlinys buvo kaip žadintuvas, po kurio „Žalgiris“ sureagavo ir žaidė savo krepšinį“, – apibūdino Z. Mitrovičius.

Itin žemą komandos rezultatyvumą jis teisino spragomis rikiuotėje – ASVEL verčiasi be gynėjo Theo Maledono ir vidurio puolėjo Adreiano Payne'o. Pirmasis į aikštę negrįš dar mėnesį, antrasis – dvi savaites.

„Pirmosios mūsų pergalės Eurolygoje buvo nuostabios, tačiau nėra lengva žaisti septyniese ar aštuoniese. Prancūzijos čempionate irgi kiekvienas mačas sunkus, dabar priekyje laukia labai ilgos išvykos. Bet nenoriu skųstis, tiesa ta, kad mes į Eurolygą žengiame turėdami tikslą tik pasisemti patirties ir pateikti vieną kitą staigmeną“, – atviravo Z. Mitrovičius.

Tai buvo devintoji kauniečių ir ASVEL tarpusavio akistata istorijoje, po kurios bendras pergalių ir pralaimėjimų balansas pakrypo žalgiriečių naudai – 5:4.

Rungtynės Kaune patraukė ir NBA dėmesį – stebėti mačo atvyko Klivlando „Cavaliers“ klubo žvalgas, buvęs garsus Slovėnijos vidurio puolėjas Primožas Brezecas.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dviguba Eurolygos porcija: trečiadienį namuose Š. Jasikevičiaus auklėtiniai priims Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), o penktadienį svečiuosis Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)