Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas po penktadienį vykusio susitikimo su „Neptūno“ vadovais teigė, jog nieko nei drastiško, nei dramatiško nenutiko. „Mes laikome ranką ant pulso, su „Neptūno“ vadovais susitinku kartą per mėnesį. Ir šiandien (penktadienį – V. S.) buvo toks eilinis susitikimas, tik tiek, kad jis sutapo su tuo, jog „Neptūnui“ pastaruoju metu nesiseka. Todėl ir norėjosi paklausti, kas atsitiko, ar komandoje geras mikroklimatas“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis tikino išgirdęs, jog „Neptūno“ komandoje viskas gerai, o nesėkmių visiems pasitaiko. „Vadovai pasakė, kad nesėkmių ruožų pasitaiko visiems, kad jie neturi didelių priekaištų nei žaidėjams, nei treneriams.

Kamuolys yra apvalus, pats tikiuosi, kad nesėkmių limitas jau išnaudotas ir „Neptūnas“ grįš į pergalių kelią, nes laukia daug svarbių rungtynių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Gerbiame, mylime, tikime, bet ir laukiame pergalių“, – „Neptūnui“ išreikštą pasitikėjimą ir lūkesčius komentavo V. Grubliauskas.

Nors „Neptūnui“ pastaruoju metu akivaizdžiai nesiseka, jis Lietuvos krepšinio lygoje tarp dešimties komandų užima tik septintąją vietą, nes patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės, uostamiesčio krepšinio klubas sulauks dar vienos piniginės injekcijos iš savivaldybės biudžeto.

Miesto taryba pritarė, jog šiemet papildomai reprezentacinėms miesto komandoms, tarp kurių yra ir „Neptūnas“, būtų skirta 282 tūkst. eurų.

Parama bus išdalinta „Neptūnui“, „Dragūno“ rankinio klubui, ir „Amber Queen“ tinklininkams.

„Netrukus bus sudaryta darbo grupė, kuri vertins komandų prašymus ir paskirstys šią paramą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

„Neptūnui“ šiemet iš savivaldybės biudžeto jau skirta 771 tūkst. eurų parama, pernai ji siekė 791 tūkst. eurų.

Kai kurie politikai abejoja, ar profesionaliems klubams reikia skirti savivaldybės paramą, nes esą tai yra verslas, kuris privalo išsilaikyti iš rėmėjų lėšų.

„Komandos reprezentuoja Klaipėdą, todėl ir gauna paramą. Taip išeina, kad miestas komandų nenuvilia, todėl tikimės, kad jos nenuvils ir miestiečių“, – sakė V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)