Dvikovą sėkmingiau pradėjo svečiai, pataikydami beveik visus metimus „iš žaidimo“, o „Žalgirio“ komandoje taškus rinko tik du krepšininkai – Marius Grigonis ir Zachas Leday.

Po pirmo kėlinio aikštės šeimininkai atsiliko 14:20, tačiau gavę trenerio Šarūno Jasikevičiaus pylos antrąjį pradėjo įspūdingu spurtu 14:0 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas – 28:20.

Į žalgiriečių gynybos gniaužtus patekę Prancūzijos čempionai pirmuosius taškus pelnė tik po tuščių 6 minučių, o iš viso per antrąjį ketvirtį pelnė vos 8 taškus – 33:28.

Naudingai ir efektingai žaidė Artūras Milaknis, prieš didžiąją pertrauką žiūrovus palepinęs ne tik tritaškiu, bet ir kamuolio dėjimu į krepšį iš viršaus.

Po didžiosios pertraukos solidi Lietuvos čempionų gynyba leido susikrauti net 14 taškų pranašumą (44:30), tačiau visiškai „sulaužyti“ varžovų nepavyko. Likus žaisti 10 minučių komandas skyrė 10 taškų (55:45).

Klampi ir chaotiška buvo ketvirto kėlinio pradžia – Edgaras Ulanovas beveik po 5 minučių pelnė pirmuosius žalgiriečių taškus, tačiau nepaprastai daug klydo, nepataikė ir ASVEL.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai įsibėgėjo pasiekdami rekordinį 19 taškų skirtumą – 66:47. Užsitikrinus pergalę, treneris išleido į aikštę jaunuosius žalgiriečius Kerrą Kriisą ir Karolį Lukošiūną, kurie debiutavo Eurolygoje.

Tai jau antroji žalgiriečių pergalė Eurolygoje. Prieš savaitę Lietuvos čempionai Kaune 86:73 nugalėjo Madrido „Real“ krepšininkus.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais spalio 30 dieną Kaune su Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa, o lapkričio 1 dieną žais išvykoje su Stambulo „Fenerbahče“.

„Žalgiris“: Zachas Leday 13 (8 atk.k., 5 kl.), Thomas Walkupas 12, Marius Grigonis 11, Artūras Milaknis 10, Jockas Landale'as 6, Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas po 5, Lukas Lekavičius 4, Nigelas Hayesas 3, Kerras Kriisa 1, Martinas Gebenas ir Karolis Lukošiūnas po 0.

ASVEL: Tonye Jekiri 10 (10 atk.k.), Amine'as Noua 8, Edwinas Jacksonas, Charlesas Kahudi ir Antoine'as Diot po 7.

„Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 31:27, tačiau klydo beveik dvigubai daugiau 14:8. Visi Lietuvos čempionų pataikymo rodikliai buvo geresni nei varžovų.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)