Žalgiriečiai praėjusią savaitę namuose nukovė ne bet ką kitą, o Madrido „Real“ ekipą. Prieš tai kauniečiai LKL pirmenybėse palaužė Klaipėdos „Neptūną“, o praėjusį savaitgalį susitvarkė ir su Vilniaus „Rytu“.

Tris pajėgias ekipas iš eilės nukovęs „Žalgiris“ priima dar vieną iššūkį namuose: šį kartą atvyksta Vilerbano ASVEL. Staigmenų pateikę prancūzai Eurolygoje startavo kur kas geriau negu Lietuvos čempionai.

ASVEL jau pirmose sezono rungtynėse nepaliko vilčių Pirėjo „Olympiacos“ 82:63, o po savaitės sugebėjo įveikti ir kitą Graikijos klubą – Atėnų „Panathinaikos“ (79:78). Vis dėlto, Prancūzijos ekipa į Kauną atvyksta po tikro košmaro Eurolygoje, kai Vokietijoje buvo sumindyti Miuncheno „Bayern“ ekipos 63:104.

Nors ASVEL ekipa Prancūzijos lygoje žygiuoja be pralaimėjimų ir yra iškovojusi jau šešias pergales, Vilerbano krepšininkams tenka gerokai pasistengti dėl kiekvieno laimėjimo. ASVEL per šešerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę dviženkliu skirtumu, kai palaužė Limožo CSP 94:84.

Uraganiškai sezoną pradėję ASVEL krepšininkai, panašu, dabar tokio aukšto lygio krepšinio nebedemonstruoja, tačiau nustebinti ir vėl yra pasiruošę.

Bene didžiausia ASVEL ekipos staigmena tapo siautėjantis Tonye Jekiri, kuris per pirmas dvejas rungtynes rinko po 25 naudingumo balus. Šiuo metu 20,7 naudingumo balų rodiklį fiksuojantis vidurio puolėjas yra penktas visoje Eurolygoje šioje kategorijoje.

Po 10,7 taško ir 9,7 atkovoto kamuolio vidurkius renkantis T. Jekiri gali tapti tikru galvos skausmu žalgiriečiams. Po 3 kamuolius puolime atkovojantis T. Jekiri gali pridaryti problemų kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Vis dėlto, tai nėra tas žaidėjas, kuris gali sau lengvai susikurti progą atakuoti ir yra priklausomas nuo komandos gynėjų. ASVEL ekipos įžaidėjas Jordanas Tayloras renka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 9,7 taško, kai atakuojantis gynėjas Davidas Lighty p 13,3 taško ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Būtent Šarūnas Jasikevičius ir išskyrė ASVEL ekipos gynėjų liniją, kurią stabdyti ir reikės. O čia kaip reikiant suveiks Thomaso Walkupo ir Mariaus Grigonio gynybiniai sugebėjimai.

Atsaką, kiekvienai varžovų stipriajai pusei turintis „Žalgiris“ šiame susitikime bus ryškus favoritas. TOPsport lažybininkai kauniečių galimybes iškovoti pergalę vertina 83 proc., kai ASVEL ekipos – 17 proc.

Lažybininkai spėja, kad „Žalgiris“ pergalę iškovos net 21 taško arba didesniu skirtumu.

Šį kartą TOPsport lažybininkai mano, kad rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniaus M. Grigonis bei Zachas LeDay. Abu krepšininkai turėtų surinkti po 12 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)