Rungtynės Turkijoje priminė antrojo turo mačą Prancūzijoje, kur tris kėlinius lygiai su CSP komanda žengę „Ryto“ žaidėjai į duobę krito ketvirtajame. Taip nutiko ir Bursoje.

Jei po 20 min. komandas skyrė 4 taškai (47:51), o po 30 min. – 5 (62:67), paskutinio ketvirčio pradžioje „Rytas“ praleido varžovų spurtą 3:10 ir leido „Tofaš“ įgyti dviženklę persvarą (65:77), o netrukus varžovai jau pirmavo 15 taškų (71:86).

Kiek sumažinti atsilikimą pavyko paskutinėmis minutėmis, bet tai, kad varžovų pasivyti nebepavyks, paaiškėjo daug anksčiau – po penktosios vieno iš atakų lyderio Pako Cruzo (17 taškų) asmeninės pražangos, gautos kėlinio viduryje.

„Rytas“ šiose rungtynėse prarado 18 kamuolių, „Tofaš“ – 9. Išskirtina ir tai, kad vilniečiai perėmė vos 3, o Bursos krepšininkai – 14 kamuolių.

„Rytas“: Tu Holloway 20 (4 rez. perd.), Pako Cruzas 17, Cameronas Bairstow 11, Arnas Butkevičius 9 ( (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Eimantas Bendžius 8 (7 atk. kam.), Deividas Sirvydis 7 (3 kld.), Dovis Bičkauskis 3, Martynas Echodas 2, Mindaugas Girdžiūnas 2, Marekas Blaževičius 2 taškai.

„Tofaš“: Devinas Williamsas 16 (10 atk. kam.), Mushinas Yasaras 14, Muhayminas Mustafa 11, Barisas Ermis 10 taškų.

Kitos ketvirtojo Europos taurės turnyro B grupės rungtynės jau buvo sužaistos antradienio vakarą.

Belgrado „Partizan“ (Serbija, 4-0) namuose 80:71 nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija, 2-2) su Mantu Kalniečiu, o Limožo CSP (Prancūzija, 1-3) su Ovidijumi Varanausku svečiuose 85:93 nusileido Venecijos „Umana Reyer“ (Italija, 2-2).

Kitą savaitę (spalio 29 d.) pirmąjį B grupės varžybų ratą „Rytas“ namie užbaigs rungtynėmis su italais. Pralaimėjimo atveju vilniečių situacija ir galimybės patekti į kitą etapą itin komplikuotųsi.

B grupės turnyro lentelė
(vieta/komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)