Lemiamą maždaug 5 minučių atkarpą net 22:6 laimėję žalgiriečiai įveikė tituluotuosius varžovus dviženkliu skirtumu 86:73 ir išsiuntė juos ruošti namų darbų.

Ketvirto kėlinio pradžioje atrodė, kad tai „Žalgiriui“ gresia trečia nesėkmė iš eilės, kai jis atsiliko 57:62, o Facundo Campazzo aikštės viduryje dar apvogė Thomą Walkupą ir vienas nuskuodė į greitąjį puolimą.

Laimei, pasaulio vicečempionas įsigudrino nepataikyti iš po krepšio ir užleido vietą scenoje pagrindinei vakaro žvaigždei Zachui LeDay'ui, kurio solo koncertas buvo toks įspūdingas (16 taškų per paskutines 8 min.), kad paliko be žado visą „Real“ komandą.

Paprastai galingai finišuojantys Pablo Laso vyrai Kaune iškėlė baltą vėliavą likus porai minučių iki finalinės sirenos ir, prasileidę atkarpą 0:9, iš Nemuno salos išvyko patyrę skaudžiausią antausį reguliariajame Eurolygos sezone per porą metų – pastarąjį kartą jie didesniu deficitu suklupo dar 2017-ųjų lapkritį, kai net 75:105 nusilenkė Vitorijos „Baskoniai“.

Kaip žalgiriečiams pavyko nustebinti Eurolygos favoritus? Ką reišia ši pergalė bendrame sezono kontekste? Ar pamatėme tikrąjį „Žalgirio“ potencialą ir tai, ko verti komandos naujokai? Ir ar dabar galime laukti pergalių serijos?

Pokalbis apie tai – laidoje „Krepšinio zona“ su treneriu Tomu Purliu ir DELFI sporto redaktoriumi Laurynu Butkausku.

– Tomai, ar nustebino toks galingas „Žalgirio“ pasirodymas prieš „Real“, turint omenyje pirmus du turus, kai buvo pralaimėta tiek „Baskoniai“, tiek ir „Armani“?

– Kažkiek nustebino. Kita vertus, Eurolyga tikrai yra sustiprėjusi ir visos 18 komandų gali kovoti su bet kuo. Po pergalės prieš „Real“ galima būtų pulti į euforiją, bet iš tikrųjų nereikėtų jos sureikšminti. Vis dėlto sezonas yra ilgas ir savo rungtynių skaičiumi po truputį artėja prie NBA lygos, todėl ir psichologija tiktų tokia pati kaip yra ten: rungtynės praėjo, padarai analizę ir važiuoji tolyn. Be abejo, emocijos dabar labai geros, bet pralaimėjimas kitose rungtynėse vėl galėtų mus nublokšti į buvusias pozicijas. Čia – tik vienas taškas.

– Puikiai žaidęs „Žalgiris“ už šią pergalę kažkiek galėtų būti dėkingas ir „Real“ treneriui P. Laso, kuris įsikandęs laikė aikštėje Walterį Tawaresą, nors šį savo taškų salvėmis skriaudė tiek Nigelis Hayesas, tiek ir Z. LeDay'us. Kaip vertinti tokį varžovų taktinį manevrą?

– Iš tikųjų įdomi situacija. Prisiminkime ir rungtynes Milane, kai Th. Walkupas smeigė vieną metimą po kito per Luisą Scolą, o Ettore Messina vis tiek laikė argentinietį aikštėje. Galbūt ir čia ispanų planas buvo toks, kad žalgiriečiai prames, o W. Tavaresas baus juos puolime. Bet taip neįvyko ir P. Laso skaudžiai už tai sumokėjo. Toks sprendimas buvo kažkiek keistas iš „Real“ pusės.

Juk Šaras visą laiką garsėja kaip tas specialistas, kuris, jeigu užčiuopia kokią nors silpną varžovų vietą, jis kerta per ją tol, kol vienas ar kitas žaidėjas nėra pakeičiamas – jis gali taip žaisti ir visas rungtynes. Tą „Real“ trenerių štabas tikrai turėjo žinoti.

– Laurynai, monstrišką pasirodymą ketvirtadienį surengė Z. LeDay'us, kuris per 27 min. pelnė 26 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir surinko net 35 naudingumo balus. Ar jis gali pasiekti Brandoną Davieso lygį?

– Sunku pasakyti, bet šios rungtynės parodė, kad jis turi labai daug potencialo. Ir jo tritaškiai atrodė gana drąsūs, matyt, jų iš jo irgi reikalaujama. Zachas buvo labai užsivedęs ir patenkintas, kai komandai sekėsi – jam tai buvo labai geras vakaras. Bet dar pažiūrėsime, kaip čia bus, nes vienas mačas – dar ne lakmuso popierėlis.

– Tomai, fantastiško tritaškio autorius Edgaras Ulanovas po susitikimo pareiškė, kad geros Eurolygos komandos nuo kitų skiriasi tuo, kad po tokių rungtynių nededa žingsnio atgal. Ar yra pagrindo tikėti, kad „Žalgiris“ išlaikys tokį ar panašų lygį viso sezono metu?

– Sunku tai padaryti visą sezoną, nes visą laiką tokiu aukštu procentu nepataikysi. Be to, varžovai taip pat žiūri ir analizuoja „Žalgirio“ žaidimą, jo stipriąsias puses. Žalgiriečiai irgi stengsis kiekvieną savaitę tik gerinti savo žaidimo kokybę, tačiau, ko gero, dar bus visko – ir duobių, ir geresnių atkarpų.

– Laurynai, artimiausi du mačai Eurolygoje namuose – su Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Tavo manymu, tikslas jose vienas – dvi pergalės?

– Be abejo, čia nėra diskusijos šituo klausimu. „Žalgiriui“ dabar tikrai neblogas placdarmas kilti Eurolygos lentelėje, todėl būtų labai gerai prieš ASVEL ir „Zenit“ klubus nedėti žingsnio atgal.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)