Ketvirtadienį „Parma“ klubas išplatino pranešimą, kuriame pabrėžė, kad sutartis su klubu treneriui „turi būti prioritetas“.

Pats K. Maksvytis tvirtino buvęs pasiruošęs suderinti darbus rinktinėje ir klube.

Visgi, yra viliamasi, kad šioje situacijoje dar nebus padėtas taškas ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dar bandys įkalbėti Rusijos klubo atstovus pakeisti savo nuomonę dėl K. Maksvyčio.

„Apie situaciją informavau LKF atstovus. Padariau viską, kas nuo manęs priklauso. O kaip viskas baigsis – matysime“, – Krepšinis.lt portalui kalbėjo strategas.

Penktadienį laidoje „Krepšinio zona“ viešėjęs krepšinio specialistas Tomas Purlys teigė, kad tikrai ne pati blogiausia išeitis – strategas užsienietis.

„Kalbant apie galimus kandidatus, žiūrime, kur treneris dirba ir kokie rezultatai. Tų variantų per daug nėra.

Eurolygoje yra trys treneriai (Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis, Kęstutis Kemzūra), o daugiau tokia kaip ir tuštuma“, – svarstė T. Purlys.

Akivaizdu, kad suderinti darbą Eurolygos klube ir nacionalinėje rinktinėje su dabartiniais FIBA tvarkaraščiais – vargiai įgyvendinama užduotis. Tą patvirtina ir faktas, kad Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate nė vienai iš 32 pasaulio rinktinių nevadovavo Eurolygos komandos strategas.

Dėl šios priežasties sunku tikėtis, kad kuris nors Eurolygoje dirbantis lietuvis strategas sutiktų imtis ir rinktinės vedlio pareigų.

„Nemanau, kad užsienietis treneris – blogiausias sprendimas Lietuvai. Geras ispanų pavyzdys ir italo Sergio Scariolo atvejis (su pertraukomis rinktinę treniruoja nuo 2009 m.). Mes kažkodėl užsispyrę tuo klausimu – manome, kad turime remtis tik lietuviais rinktinėje.

Dabartinėje situacijoje mums reikėtų truputį nusileisti ant žemės ir prisiminti, kad kitos šalys tą daro ir jeigu tai daro sėkmingai, turbūt tai nėra blogai“, – „Krepšinio zona“ laidoje kalbėjo T. Purlys.

42-ejų K. Maksvytis iš Darbėnų buvo laikomas vieninteliu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kandidatu į D. Adomaičio paliktą postą, tad LKF prezidentui Arvydui Saboniui teks skubiai ieškoti alternatyvų.

LKF naują rinktinės vyriausiąjį trenerį žada tvirtinti lapkričio 12 d. vyksiančiame vykdomojo komiteto posėdyje.

Artimiausias Lietuvos nacionalinės komandos laukiantis iššūkis – vasario mėnesį prasidėsianti Europos čempionato atranka, o kitų metų birželio 23-28 dienomis vyks olimpinis atrankos turnyras, kurį LKF norėtų surengti Kaune.

Primename, kad rinktinė be vairininko liko D. Adomaičiui nusprendus dėl netenkinančių rezultatų palikti pareigas iš karto po Kinijoje praėjusį mėnesį vykusio pasaulio čempionato. Lietuviai pastarajame užfiksavo prasčiausią rezultatą istorijoje užimdami devintą vietą.

Savo ruožtu, K. Maksvytis praėjusį birželį su Rusijos klubu sudarė metų trukmės sutartį su galimybe pratęsti bendradarbiavimą dar sezonui.

Pirmą kartą į užsienį išvykdęs dirbti specialistas anksčiau treniravo Klaipėdos „Neptūną“, Panevėžio „Lietkabelį“, Vilniaus „Sakalus“ ir Kauno „Aisčius“.

Lietuvoje jis išgarsėjo vadovaudamas „auksinei“ Lietuvos jaunimo rinktinei, 2008-2012 metais įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatuose triumfavusiai keturiskart iš eilės. Dabartinėje suaugusiųjų nacionalinėje komandoje žaidžia tokie buvę K. Maksvyčio auklėtiniai kaip Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius ar Rokas Giedraitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)